Nom de la noticia

05 Desembre 2016

Junts pel Sí i la CUP presenten una proposta que reclama la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats

El text recorda que la criminalització de l'activitat parlamentària “suposa un greu risc per la democràcia”

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han entrat al registre del Parlament una proposta de resolució en defensa de la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa de les diputades i diputats del Parlament de Catalunya i de compromís de preservar-los a través de tots els seus òrgans rectors. El text s'ha entrat per petició d'urgència extraordinària, i amb la petició expressa que sigui debatut al ple del Parlament.

El text recorda que s'ha admès una querella criminal contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat, per haver permès la votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent al ple del Parlament de 27 de juliol de 2016. En aquest sentit, la proposta de resolució subratlla que l'ordenament jurídic “no permet atribuir a la presidència del Parlament l'obligació de coartar o impedir als diputats la lliure manifestació de les seves opinions o de l'emissió del seu vot”.

A més, el text assenyala que la imputació a Carme Forcadell “per qualsevol actuació parlamentària vulnera de manera flagrant la inviolabilitat parlamentària” i subratlla que la criminalització de l'activitat parlamentària “suposa un greu risc per la democràcia”.

Finalment, la proposta que signen Junts pel Sí i la CUP reitera que “la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa de les diputades i diputats en l'exercici de la seva activitat parlamentària no poden ser vulnerats” i a més “expressa el seu compromís de preservar-los a través de tots els seus òrgans rectors”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies