Nom de la noticia

22 Novembre 2016

Junts pel Sí impulsa la creació d'un Grup de treball per estudiar la desaparició de nens robats durant la dictadura i la transició

Torrent lamenta que “els casos d'Homs, Forcadell i Vidal demostren que el govern de l'estat parla de canvi de formes però el fons és el mateix”

La diputada de Junts pel Sí Magda Casamitjana ha anunciat aquest dimarts que el Grup Parlamentari ha entrat a registre aquest matí una Proposta de Resolució en què demana crear un Grup de treball que estudiï el cas de la desaparició de nadons i infants tant en els anys de la dictadura de Franco com fins ben entrada la democràcia, i que doni suport a les famílies que fa dècades que demanen l'esclariment dels fets.

“Volem perseguir totes les preguntes sense resposta que es fan desenes de mares que sospiten que els va robar els fills i per donar-los en adopció irregular. I creiem que la creació d'un Grup de treball és la millor eina per afrontar aquest tema, ja que cal un treball transversal i de coordinació entre cinc conselleries: Memòria Històrica, Justícia, Interior, Salut i Afers Socials i Famílies”, ha explicat Casamitjana en roda de premsa, on ha avançat que està previst que la Proposta de Resolució s'aprovi abans d'acabar l'any a la Comissió d'Acció Exterior i Cooperació.

L'adjunt al portaveu del Grup Parlamentari, Roger Torrent, per part seva, ha mostrat la solidaritat de JxSí amb el diputat Francesc Homs, la presidenta del Parlament Carme Forcadell i el senador Santi Vidal que, en les darreres 24 hores, “han estat víctimes de la judicialització de la política, de la politització dels tribunals, de la persecució de les idees polítiques”.

“La voluntat de diàleg que diuen que el govern de l'Estat s'ha proposat envers Catalunya es demostra en aquests tres casos. Malgrat parlen de canvi de formes, el fons és el mateix i continua la persecució política a les institucions catalanes”, ha lamentat Torrent.

El diputat també ha anunciat que JxSí ha sol·licitat que compareguin representants de l'empresa Gas Natural per esclarir per què no es va respectar el principi de precaució tal i com preveu la llei 24/2015, en el cas de la dona de Reus que va morir en un incendi a casa seva.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies