Nom de la noticia

24 Març 2017

Junts pel Sí impulsa una resolució per tal que es mantingui l’ensenyament de la filosofia a tota l’etapa de batxillerat i tingui un paper clau en el currículum docent

La iniciativa, presentada conjuntament per tots els grups de la cambra, reclama “que la filosofia sigui present en les etapes on es formen els criteris essencials per esdevenir, posteriorment, ciutadà lliure i crític i que es garanteixi que arribi a tot l’alumnat”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat al registre del Parlament de Catalunya, conjuntament amb la resta de grups de la cambra, una proposta de resolució en la qual es reclama “que es mantingui l’ensenyament de la filosofia a tota l’etapa de batxillerat i tingui un paper clau en el currículum docent”. Aquesta proposta surt arran de la iniciativa manifestfilosofia.cat i que ja compta amb més de 3000 signants.

Josep Maria Forné i Anna Simó, diputats de Junts pel Sí signants de la petició, han destacat que “és important estimular en els joves un pensament propi, afavorir la comprensió de la realitat com un fet complex, fomentar la crítica i l’autocrítica com actituds que ajuden a ser prudents i tolerants o cercar un punt de raonabilitat com a espai de trobada entre posicions discrepants”. Per això, “la filosofia al batxillerat no només és una assignatura, és també una manera de presentar un estil de vida”, han afegit.

És en aquest sentit que els diputats demanen “la filosofia tingui un paper clau i estigui present a l'ESO, al Batxillerat i a la Formació Professional, ja que s'entén que aquests són els cursos on es formen els criteris essencials per esdevenir ciutadà lliure i crític”. Cal destacar la crida feta pels professors i intel·lectuals italians en l’Appello per la filosofia, 1992, on es fa una crida “a tots els parlaments i governs del món perquè vingui confirmat i reforçat, o introduït a ple dret, en totes les escoles l’estudi de la filosofia en el seu curs històric”. També fan referència a la Declaració de París (1995) o el pronunciament de la UNESCO (2005) reivindicant la filosofia i al document per a la dignificació de la Filosofia al nou batxillerat, del 2008, signat per totes les universitats i entitats catalanes amb estudis de Filosofia i els manifestos de Tarragona (2014), de Vilafranca del Penedès (2015) i de Vic (2016).

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies