Nom de la noticia

30 Novembre 2015

Junts pel Sí insta la CUP a demostrar amb fets la seva voluntat d’acord

Raül Romeva contrasta que “s’han assolit acords en diferents àmbits i que s’han fet moltes propostes per donar resposta a les legitimitats de JxSí i la CUP”

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí i portaveu adjunt al Parlament, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa acompanyat per la direcció del grup parlamentari i membres de Junts pel Sí que participen a les negociacions amb la CUP. Romeva, en nom de Junts pel Sí, ha instat la CUP “a demostrar amb fets la seva voluntat d’acord”. Des del Parlament de Catalunya, Romeva ha contrastat alguns posicionaments fets públics ahir en el debat nacional de la CUP, subratllant que en les taules de negociació “s’han assolit acords en diferents àmbits i que s’han fet moltes propostes per donar resposta tant a les legitimitats de Junts pel Sí com de la CUP”.

“No és cert que no haguem mogut peça”, ha dit Romeva en referència a algunes afirmacions fetes ahir a Manresa, tot afegint que “en unes qüestions s’ha culminat l’acord i en d’altres, continuem negociant. Des de Junts pel Sí, ha explicat que s’han fet propostes per donar resposta al xoc de legitimitats dels dos grups parlamentaris, amb un govern de transició d’acord amb l’excepcionalitat del moment, fet públic la setmana passada i amb fonaments jurídics, concretats en un model de Decret. “La nostra voluntat d’arribar a un acord continua vigent i instem la CUP a demostrar aquesta voluntat per la via dels fets”, ha dit Romeva en roda de premsa, tot recordant que el mandat sorgit de les urnes anava dirigit “a 72 diputats”.

Junts pel Sí ha destacat que la voluntat d’arribar a acords ha estat explícita i ho ha evidenciat amb “la constitució del Parlament i de la Mesa, la resolució d’inici del procés i el seu annex”. També ha valorat positivament com avancen molts altres àmbits en les negociacions, destacant que “el pla de xoc social és essencial: si volem un Estat independent és per garantir l’Estat del benestar i el benestar de les persones”.

“No prometrem res que no puguem complir, perquè no posarem en risc la confiança de la gent que més pateix”, ha declarat Romeva. Per això, ha remarcat la necessitat de tenir un Govern en ple funcionament perquè aquests avenços “estan condicionats a la investidura d’un Govern, no d’un Govern en funcions”. En aquest darrer sentit, Romeva ha recordat que per part de Junts pel Sí el candidat a la presidència “és Artur Mas, mai ha estat en qüestió i mai ha canviat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies