Nom de la noticia

04 Setembre 2015

Junts pel Sí presenta el Full de Ruta cap a la Independència amb la democràcia i la força de la unitat com a pilars fundamentals

“Estem preparats, ho farem i ho farem bé”, ha assegurat el jurista Carles Viver i Pi-Sunyer

Carles Viver i Pi -Sunyer, ha explicat que les eleccions del 27S generaran un mandat explícit al Parlament per iniciar aquest procés. ’D'aquestes eleccions, mal que pesi a alguns, en sortirà per primer cop el mandat al Parlament d'iniciar el procés i anirà seguit d'una declaració solemne’.

La primera fase s'inicia després del 27S amb una declaració solemne d'inici del procés al Parlament. Aquesta declaració segueix amb la creació de les estructures d'Estat necessàries des d'un govern de concentració i l'inici del procés constituent de base social i popular. Culminada aquesta primer etapa es procedirà a la proclamació de la Independència a partir de la desconnexió respecte de l’‘ordenament jurídic espanyol vigent amb l'aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat Jurídica. No hi haurà buits jurídics, es garantirà la seguretat jurídica i la successió ordenada d'administracions. Immediatament després de l'entrada en vigor del nou marc jurídic s'aprovarà la Llei del Procés Constituent . Posteriorment s'iniciarà la segona fase del procés d'elaboració de la Constitució d'un Nou Estat independent amb la convocatòria d'unes eleccions constituents.

Tot el procés s'haurà fet en un període màxim de 18 mesos des de la celebració de les eleccions plebiscitàries del 27S i la convocatòria final d'unes eleccions constituents. Carles Puigdemont, president de l'AMI, ha destacat que 'el més important que exercirem en aquestes eleccions és el Dret a Decidir i que aquest procés tindrà un pilar fonamental en la principal estructura d'estat amb que ja comptem, el món local, el teixit municipal del nostre país’.

Josep Rull ha explicat que 'el concepte clau és democràcia, confiem en les urnes i la democràcia mentre d'altres ho confien tot als tribunals polítics’. 'Quan un poble s'alça i utilitza l'instruments més po derós, la voluntat pacífica i la força de els urnes, aquest és un instrument imparable. El 27S obtindrem el mandat d'acomplir el compromís d'un full de ruta avalat per les urnes’.

Marta Rovira ha destacat que 'tot comença en normes que són universals, el dret de tots els pobles a decidir i això és el que farem el 27 S. Tenim un mandat democràtic claríssim, legal i legítim des de les eleccions del 25n del 2012 . Tenim un Estat que ens va en contra i no els agrada que diguem que el 27S exercirem el dret a decidir .Ho farem, treballarem per construir un Estat que ajudi els que més pateixen, que pugui invertir en educació, futur, en el talent, en innovació, en el futur dels nostres joves’.

Muriel Casals ha assegurat que 'aquest Full de Ruta està al servei d'una causa, guanyar el benestar que l'esforç dels ciutadans catalans pot pagar, i que de fet ja paguem’. No hi pot haver estat del benestar i polítiques de benestar sinó disposem de les eines que les poden aplicar, les eines d'un estat i ara no tenim un estat que les apliqui, hem de construir el nostre propi Estat. Els recursos públics han de ser gestionats responsablement i plena ment pel nostre govern, ara no ho podem fer, i ho hem de fer possible per assegurar la prosperitat econòmica i social que és garantia de la justícia social. Que puguem fer tots els passos per assolir-ho depèn en gran part de l'èxit rotund el 27S’.

Ha tancat les intervencions Carme Forcadell que ha explicat 'Junts pel Sí volem aconseguir un país més just, solidari, un país millor. Sabem que la unitat és un valor, sabem que ens volen dividir,però la unitat que ha fet possibles les grans manifestacions cada 11 de setembre és la que ens fa forts, la nostra força és fer-ho junts. Junts pel Sí estem preparats, sabem on anem, tenim el Full de Ruta i amb la democràcia com a eina ho farem, ho farem bé, i si el 278S ens feu confiança us ho demostrarem’.

Descarrega el Full de Ruta a l'enllaç

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies