Nom de la noticia

28 Abril 2017

Junts pel Sí presenta el pla de treball a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya amb l'objectiu de "constatar els dèficits democràtics de l'Estat" i exigir responsabilitats

“És una operació per silenciar la llibertat d'expressió del món independentista català que va començar a partir de 2012”, afirma Lluís Guinó, portaveu del grup a la comissió

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat avui al registre del Parlament de Catalunya el Pla de treball per a la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya. Lluís Guinó, portaveu del grup a la comissió, ha destacat que “hi ha molts fets constatats que han estat acreditats per diferents mitjans i, per tant, la comissió serviria per constatar els dèficits democràtics de l'Estat”. En aquest sentit, Guinó ha remarcat que estem davant “uns fets greus que estan poc judicialitzats i des d'un punt de vista polític, és necessari que es comparegui al Parlament i que es demanin responsabilitats, que hi són i que nosaltres exigirem”.

Així, el pla de treball presentat per Junts pel Sí inclou, entre d'altres, peticions de compareixença com a testimoni de representants polítics i institucionals, com Jorge Fernández Díaz, Soraya Sáenz de Santamaria, Alícia Sánchez Camacho o Jorge Moragas; de l'àmbit policial i del ministeri de l'Interior com Beatriz Méndez de Vigo, Eugenio Pino, José Manuel Villarejo o Marcelino Martín-Blas; Investigadors com Francisco Marco; Julián Peribáñez i Antonio Tamarit; persones relacionades amb el cas Banca Privada d'Andorra com Higini Cierco i també Victòria Álvarez.

Junts pel Sí també demana que compareguin com a experts juristes com Elpidio Silva, Joan Queralt o Josep M. Fuster-Fabra i periodistes David Fernández, Ernesto Ekaizer, Carlos Quílez, Francisco Marhuenda o Eduardo Inda.

Guinó ha recordat que es tracta “d'una operació per silenciar la llibertat d'expressió del món independentista català que va començar a partir de 2012”. “Han estat cinc anys de maniobres polítiques i d'ús de fons reservats de l'Estat per impedir la llibertat d'expressió i l'activitat política més normal”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies