Nom de la noticia

05 Agost 2015

Junts pel Sí presenta la campanya 'Fes-te candidat pel sí' amb l'objectiu d'aconseguir 13.500 suports

Junts pel Sí ha reivindicat el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S aquesta tarda, en la presentació dels seus candidats de la societat civil.

“Som aquí perquè fa cinc anys que intentem que l'Estat ens escolti i no ens ha deixat cap alternativa per fer legalment un referèndum sobre la independència”, ha afirmat Raül Romeva, el cap de llista de la candidatura, davant més de 300 assistents en un acte celebrat al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

A més de Romeva, la presentació ha comptat amb la intervenció de vuit independents més, els caps de llista i candidats destacats a les quatre demarcacions: Muriel Casals, Eduardo Reyes i Oriol Amat (núm. 3, 6 i 7 per Barcelona respectivament); Lluís Llach, cap de llista per Girona; Josep Maria Forné i Carmina Castellví (núm. 1 i 2 per Lleida ); i finalment, Germà Bel i Montserrat Palau (núm. 1 i 2 per Tarragona).

Sobirania per millorar la vida dels catalans

“Hem d'aplegar totes les voluntats que el 9N es van unir per l’objectiu comú del dret a decidir com ha de ser el futur d'aquest país”, ha destacat Raül Romeva. El cap de llista de Junts pel Sí ha fet referència a la prohibició d'una consulta democràtica pactada amb l'Estat: “El 9 de novembre va acabar bé, amb milions de vots, però també va acabar malament, amb una querella. Per això som aquí”. “Tenim un estat que va contra el país, que no ens deixa decidir les millors solucions contra la crisi, que bloqueja el decret contra la pobresa energètica i els nous impostos bancaris, o que cobra interessos indecents per una part de la nostra enorme contribució”, ha afegit.

En aquest sentit, Romeva ha vinculat l’aposta de la seva candidatura al canvi social, presentant l'estat propi com la millor solució per vèncer la crisi: “A Catalunya necessitem, primer de tot, una solució eficaç contra la crisi. Per això hem d’aconseguir la sobirania que necessitem. La mateixa sobirania que tenen Dinamarca i Holanda”.

“Volem aquesta sobirania perquè és una necessitat urgent. Per millorar la vida de tothom i per fer el canvi social que la majoria volem. Per blindar d’una vegada per totes qualsevol debat sobre la realitat plural de la cultura catalana. Per garantir la dignitat de la nostra història com a país”, ha remarcat. Romeva ha apel·lat, finalment, a la majoria necessària per assolir la sobirania: “Tot això que ens hem proposat només serà possible si la nostra llista recull el mandat democràtic que Europa ens demana”.

D'altra banda, els tres caps de llista restants també han intervingut en l'acte: “Hem decidit deixar de ser aspirants a ciutadans. Volem ser ciutadans de ple dret”, ha dit Lluís Llach; “Vaig entendre que havia fracassat en la meva idea de reformar l'Estat espanyol, i aquest fracàs m'ha decidit a fer el pas”, ha afirmat Germà Bel; “Sempre m'he dedicat a la docència i la meva il·lusió és deixar als joves un país millor”, ha dit Josep Maria Forné.

“Tenim el privilegi de ser la cara visible de la il·lusió de moltíssima gent. El futur és nostre i el present també!”, ha dit Muriel Casals; “Busquem un futur millor per als nostres fills i néts. No ens falleu!”, ha dit Eduardo Reyes; “No tenia pensat anar a la llista però el meu pare m'ho va demanar i em va convèncer”, ha confessat Oriol Amat; “Com Maria Mercè Marçal, sóc tres voltes voltes rebel”, ha dit Montserrat Palau reivindicant la igualtat de gènere; “Volem decidir la manera com podem millorar el país, també des del Pirineu. Ho farem junts”, ha dit Carmina Castellví.

Farem la llista electoral més llarga d'Europa

Junts pel Sí ha presentat la campanya “Fes-te candidat pel sí”, que vol reunir un mínim de 13.500 suports - 100 candidats per cadascun dels 135 escons- per formar una llista simbòlica amb milers de candidats. “Abans que arribin les eleccions, les urnes i els vots, hem d’aixecar aquesta onada d’il·lusió i compromís per un país nou. I ho farem amb la llista de candidats més llarga d’Europa. Només junts aconseguirem la gran força democràtica necessària per asseure’ns a negociar amb Espanya i Europa”, ha dit Romeva.

Coincidint amb l'acte s'ha estrenat el web www.juntspelsi.cat, a través del qual es pot donar suport a la campanya “Fes-te candidat pel sí” i consultar el llistat de suports. També s'ha editat un espot. El web ofereix tota la informació dels candidats oficials de Junts pel Sí i les últimes notícies, així com els diferents actes previstos.


L'acte s'ha retransmès en directe i es pot veure íntegre aquí

Coincidint amb la signatura del decret de convocatòria del 27S, Junts pel Sí també va estrenar els perfils a les xarxes socials Twitter, Facebook, Instagram i YouTube.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies