Nom de la noticia

22 Desembre 2015

Junts pel Sí presenta la “Proposta d'acord cap a la independència”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat aquest matí la seva “Proposta d'acord cap a la independència”. “La proposta sorgeix com a resultat de les múltiples reunions que hem tingut amb la CUP, és un text que hem treballat amb ells i que ha estat entregat als 10 diputats de la CUP perquè puguin portar a terme la seva feina de discussió", ha explicat en roda de premsa des del Parlament de Catalunya el diputat Raül Romeva.

La proposta d'acord s'articula en tres grans blocs:

**-El full de ruta, incloent-hi el full de ruta cap a la independència, la Declaració d'inici de procés, i l'Annex a la declaració que blinda els drets fonamentals;

-Propostes de pla de xoc, per donar resposta a les urgències socials del país. En concret, JxSí proposa destinar 270 milions d'euros a diverses mesures, d'entre les que destaquen les destinades a la renda mínima d'inserció, dependència i salut;

-La metodologia i els principis marc del procés constituent**

A més, cal afegir una proposta d’organització del Govern, que ha d’estar dirigit per una presidència de transició nacional, des de l’actual etapa autonòmica a la d’Estat propi. I inclou un conjunt de mecanismes de seguiment i monitorització, que garanteixin el compliment dels compromisos adquirits.

“El text incorpora tres compromisos clars, que sorgeixen del mandat democràtic que vam rebre a les urnes el 27S: avançar cap a la condició de República o nou Estat amb totes les garanties jurídiques; donar resposta a unes urgències socials que no poden esperar, i eixamplar la base social a favor de la constitució de la República Catalana”, ha dit Romeva.

Romeva ha assenyalat que aquesta transició “s'ha de fer amb totes les garanties jurídiques i per això es conformaran els marcs legals necessaris i les estructures d'Estat”. Sobre el pla de xoc, ha indicat que “hi ha necessitats socials que cal posar sobre la taula des del minut zero i hi ha un compromís per portar a terme polítiques públiques amb el procedir econòmic i fiscal pertinent”. Finalment, Romeva ha subratllat la voluntat de “continuar amb el compromís escrupolosament democràtic en què s'ha basat el procés”. “Això és el que legitima les accions que estem fent i passa per entendre que l'objectiu fonamental és seguir eixamplant la base social cap a un nou Estat”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies