Nom de la noticia

12 Desembre 2016

Junts pel Sí presenta una moció per impulsar el desplegament dels vehicles elèctrics i habilitar punts de recàrrega d'accés públic

El text insta els ens locals a aprovar el pla estratègic “Municipis per l'autoconsum i la mobilitat elèctrica” per incentivar la mobilitat elèctrica en municipis de menys de 35.000 habitants

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat una moció al registre per impulsar el desplegament dels vehicles elèctrics i per habilitar punts de recàrrega d'accés públic a Catalunya. El diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals ha destacat que s'està produint “un canvi de model energètic a Europa i hem d'aprofitar l'oportunitat per ser capdavanters en aquest àmbit”. Per això, la moció planteja “formar instal·ladors, constructors, promotors i administradors de finques en termes de càrrega i habilitar un espai virtual on els ciutadans puguin trobar informació per a instal•lar punts de recàrrega a espais domèstics”.

El text també instà els ens locals a treballar i aprovar un pla estratègic “Municipis per l'autoconsum i la mobilitat elèctrica” per incentivar la mobilitat elèctrica en municipis de menys de 35.000 habitants i instal•lar punts de recàrrega ràpida en emplaçaments estratègics. Per normalitzar l'ús del vehicle elèctric, la moció insta el Govern a impulsar el seu ús “renovant la flota de cotxes de la Generalitat cap als elèctrics, sempre que les condicions i les disponibilitats pressupostàries ho permetin; i implementar la xarxa de punts de recàrrega als aparcaments del Govern”.

La moció reclama treballar conjuntament amb el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital i amb el Congrés dels Diputats per “modificar el marc normatiu actual que limita el desenvolupament de la mobilitat elèctrica”. En aquest sentit, es dóna suport al desplegament del Pla d'Infraestructures de Recàrrega del Vehicle Elèctric de Catalunya del Govern per incorporar la participació del sector privat ja que, “en l'actualitat, la normativa estatal impossibilita la seva participació”. A més, es demana planificar i desenvolupar la xarxa estratègica de recàrrega ràpida Xarxa-RàpidaCat, per garantir el subministrament de l'energia en menys de 30 minuts en un recorregut de 120 quilòmetres.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies