Nom de la noticia

04 Novembre 2016

Junts pel Sí presenta una proposta de Renda Garantida perquè una parella amb un fill en situació d'exclusió social pugui cobrar 1.000 euros al mes

“El compromís amb els més vulnerables és molt clar: es tracta d'una aposta d'Estat quan encara no ho som”, ha defensat El Homrani

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha portat aquest divendres a la reunió de la Ponència sobre la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) una proposta que preveu que una parella amb un fill que visqui una situació de vulnerabilitat pugui cobrar 1.000 euros al mes. “El compromís amb els més vulnerables és molt clar: es tracta d'una aposta d'Estat quan encara no ho som. Fem una aposta indiscutible per una prestació que complementa un terra social pels més vulnerables amb un programa d'inserció laboral o un pla d'inclusió social dels beneficiaris”, ha defensat el diputat de JxSí, Chakir El Homrani, que ha participat a la Ponència.

En aquest sentit, la proposta de JxSí s'apropa molt a les quantitats que proposava la Comissió Promotora de la ILP: 100% de l'Indicador de renda de suficiència (IRSC) pel primer membre de la unitat familiar (664 euros mensuals), 50% de l'IRSC pel segon membre de la llar (332 euros), i un increment lineal de 100€ anual per cada membre addicional.

La posada en marxa d'aquesta prestació no es farà de cop sinó amb un període de transitorietat de cinc anys (2017-2022) fins a assolir l'objectiu del 100% de l'ajuda. “Plantegem una transitorietat necessària i honesta, perquè volem fer una llei que es pugui complir i, alhora, poder fer front a la resta de prioritats socials del Govern. El pitjor que es pot fer en polítiques socials es generar unes expectatives que després no podràs complir”, ha explicat El Homrani.

Les quantitats proposades per JxSí per l'RGC inclouen una renda complementària de 150 euros per persona que es vincula al compromís de seguir un Pla d'inserció laboral o un Pla d'inclusió social. “L'objectiu d'aquesta mesura és assegurar el paper central del treball digne en el model de societat que defensem, i facilitar la inserció laboral de totes les persones”, ha dit el diputat.

La proposta de JxSí preveu que l’RGC sigui una prestació complementària i compatible amb altres prestacions com les de dependència i atenció als infants. Només serà incompatible amb les rendes del treball, amb l'excepció de les persones beneficiaries de l'RGC que trobin feina a temps parcial, per qui seran compatibles durant un temps limitat.

El grup parlamentari vol incloure la nova RGC als pressupostos de l'any que ve, i que el primer increment d'aquesta prestació sigui al juliol del 2017.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies