Nom de la noticia

18 Novembre 2016

Junts pel Sí presenta una proposta per impulsar un "nou model d'atenció a la salut a les persones transgènere"

La proposta de resolució, que s'ha presentat conjuntament, vol que es deixi de considerar una patologia i que el nou model es “fonamenti en la codecisió i el respecte a la diversitat”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat una proposta de resolució, conjuntament amb PSC, C’S, CSQP i la CUP, on insta el Govern “a implantar un nou model d'atenció a la salut de les persones transgènere que deixi definitivament enrere la seva patologització” i es proposa instaurar-ne un de nou “que es fonamenti en la codecisió i en el respecte a la diversitat”.

L'objectiu és que aquestes persones puguin rebre una “atenció que respecti les seves decisions i els seus tempos”, segons explica la diputada de Junts pel Sí Alba Vergés. “I que no se'ls tracti com si fos una patologia”, ha afegit.

“Aquest nou model es basa en el model comunitari que ja funciona en el servei Trànsit que actualment s'està fent al CAP Manso de Barcelona. És un model a estendre a diferents territoris per assegurar l'accés equitatiu”, ha explicat la diputada.

La portaveu de JxSí a la comissió de Salut, Montserrat Candini, ha destacat que “a Catalunya, l'Administració ha adquirit el compromís de promoure les condicions per a què els drets de les persones LGTBI siguin reals i efectius”. “L'accés a una salut integral, accessible i de qualitat és el pas previ i necessari per a què les persones transgènere puguin fer efectius la resta de drets fonamentals”, ha afegit Candini.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies