Nom de la noticia

24 Març 2016

Junts pel Sí promou una proposta de resolució sobre el diagnòstic precoç, tractament i seguiment de la Síndrome Alcohòlica Fetal

El text es presenta conjuntament per tots els grups parlamentaris i pretén donar visibilitat a la síndrome, així com millorar la qualitat de vida dels qui la pateixen

El grup parlamentari de Junts pel Sí, de la mà de les diputades Montserrat Candini i Alba Vergés, ha impulsat una proposta de resolució sobre la Síndrome Alcohòlica Fetal (SAF), una malaltia que afecta infants des dels naixement fins a les diverses etapes del seu desenvolupament i que té com a causa l’ingesta i abús d’alcohol per part de la mare.

La proposta ha de ser substanciada davant la Comissió de Salut i ha estat signada per tots els grups parlamentaris. El text té com a finalitat, entre d’altres, “reconèixer aquesta malaltia com a crònica”, ja que els seus efectes es produeixen al llarg de la vida de la persona que la pateix. A més, es vol ”elaborar un protocol pel seu diagnòstic precoç, tractament i seguiment” per tal que hi hagi uns centres de referència als quals els afectats puguin dirigir-se.

El paper de les famílies és important en aquests casos, pel que la proposta de resolució demana que es formi i s’informi familiars i malalts; així com que es desenvolupin “programes formatius pels professionals adreçats a millorar la identificació precoç del SAF i de les patologies derivades”. A més, el text demana “potenciar la coordinació entre els diversos nivells assistencials i afavorir la cooperació entre tots els agents implicats” així com “vetllar per la integració dels infants afectats.”

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies