Nom de la noticia

07 Desembre 2016

Junts pel Sí proposa elaborar una llei per facilitar l'accés a l'habitatge de lloguer i evitar increments de rendes desproporcionats

Solsona: “Aquesta llei substitueix la part de la llei 24/2015 suspesa pel TC i esperem que el seu tràmit parlamentari sigui ràpid”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat esmenes a l’articulat del Projecte de Llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones que es troben en risc d’exclusió residencial. Aquest esmenes proposen elaborar una llei per facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer i evitar increments de rendes desproporcionades. El diputat Marc Solsona ha subratllat que “aquesta llei substitueix la part de la llei 24/2015 suspesa pel TC” i ha afirmat que “al no haver-hi esmenes a la totalitat, esperem que el seu tràmit parlamentari sigui ràpid”.

Solsona ha explicat que aquesta llei és fruit de “molta feina de treball amb diversos actors del sector” i és en aquest sentit que ha alertat que “en el nou redactat no s’hi haurien incorporar qüestions que no s’hagin tractat en aquestes trobades”. El diputat ha destacat que una de les esmenes de JxSí a la llei proposa l’addició d’una nova disposició final per tal “d’elaborar, en un termini de nou mesos, un projecte de llei que tingui com a finalitat facilitar l’accés a l’habitatge sota la modalitat de lloguer, garantint la seguretat i l’estabilitat de la relació contractual, i adoptant mesures que contribueixin a evitar increments de les rendes que puguin considerar-se desproporcionades”.

Així mateix, també s’incorpora una esmena juntament amb el PSC sobre els habitatges ocupats sense títol habilitant. Segons Marc Solsona “s’emplaça a reglamentar aquesta qüestió, tenint en compte la convivència, els informes de l’ajuntament i la preferència de les adjudicacions dels habitatges per part de l’Administració davant les ocupacions”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies