Nom de la noticia

21 Febrer 2017

Junts pel Sí registra la petició de comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya i impulsarà una d'estudi sobre les elèctriques

L'adjunt al portaveu de JxSí, Roger Torrent, ha denunciat que l'operació “és una persecució d'idees polítiques inconcebible en un estat de dret”

L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha anunciat aquesta tarda des del Parlament que el Grup Parlamentari ja ha registrat la petició d'una comissió d'investigació sobre l'anomenada “operació Catalunya”, perquè es donin explicacions. Torrent ha explicat també que Junts pel Sí impulsarà una comissió d'estudi sobre les elèctriques en què s'analitzarà el sistema tarifari espanyol i es buscaran mesures socials concretes per ajudar les persones més vulnerables.

“Hem registrat la sol·licitud de la creació d'una comissió d'investigació del que s'ha anomenat operació Catalunya. És un escàndol democràtic de dimensions colossals i una guerra bruta des de les clavegueres, i com a mínim creiem que s'ha d'obrir el Parlament per parlar-ne”, ha afirmat Torrent. “És una persecució d'idees polítiques inconcebible en un estat de dret”, ha afegit. Un cop registrada la sol·licitud, la petició es votarà en el ple del Parlament on hauria d'obtenir majoria per prosperar. “Esperem que compti amb el suport de la majoria de grups”, ha apuntat Torrent.

L'adjunt al portaveu també ha explicat que finalment s'ha proposat fer una comissió d'estudi sobre les elèctriques i no una d'investigació perquè s'ha considerat que és “la millor fórmula” pels objectius que es proposaven: analitzar el sistema tarifari i “plantejar mesures socials que generin drets perdurables”. “Volem analitzar el sistema tarifari espanyol, que no entén ningú, i saber què és el que hi ha al darrera. Ho analitzarem des d'un punt de vista tècnic, econòmic, però també polític i, per tant, tocarà parlar de les portes giratòries”, ha destacat.

Torrent ha defensat que la comissió també ha de servir per marcar les prioritats del model energètic: “Volem un model propi que superi l'actual marc, que generi protecció als consumidors i les persones més vulnerables i unes tarifes justes pels ciutadans”, ha explicat.

Preguntat sobre els contactes entre el Govern de la Generalitat i l'espanyol, Torrent ha negat que hi hagi cap contacte i que l'únic que es rep per part de l'estat són querelles: “Se l'ha anomenat operació diàleg, però haurien de començar el diàleg entre ells mateixos, perquè no s'aclareixen. El cap de setmana escoltàvem el senyor Millo dir una cosa, al dia següent el president del seu partit el desmentia, avui hem tingut unes altres declaracions… I si no semblava prou surrealista, avui Iceta s'erigeix en portaveu del PP i planteja la seva visió. No s'aclareixen”, ha afirmat Torrent. “En qualsevol cas, no hi ha res de res. No s'ha plantejat cap diàleg. I quan nosaltres el plantegem per parlar del referèndum o referèndum, només rebem querelles, denúncies i citacions judicials”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies