Nom de la noticia

19 Gener 2016

Junts pel Sí reitera l’oferta de mà estesa a tots els partits perquè se sumin a la Comissió d'Estudi del Procés Constituent

El ple del Parlament aprovarà aquest dimecres la creació de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, un espai que servirà per debatre a la Cambra Catalana el procés de Transició Nacional. La comissió es crearà a iniciativa dels Grups Parlamentaris de Junts pel Sí i Candidatura d’Unitat Popular i comptarà també amb els vots favorables de Catalunya Sí Que es Pot.

“Reiterem l’oferta de mà estesa a tots els partits perquè se sumin al procés constituent, i per això estem contents que CSQP s’afegeixi a aquesta comissió. La nostra voluntat és que el procés constituent sigui el més ampli possible, de baix a dalt, i que inclogui tots els que creuen que Catalunya és una societat madura per decidir el seu futur col·lectiu”, ha explicat aquest dimarts a la tarda el portaveu adjunt de JxSí Pere Aragonès. “Confiem que els treballs de la comissió serviran per augmentar el consens al voltant del procés constituent”, ha afegit.

La comissió de procés constituent abordarà temes com la identificació de les reformes de canvi social, polític i nacional que han de configurar un procés constituent a Catalunya; l'anàlisi de les diverses modalitats d'estructura d'Estat i la seva expressió constitucional; i l'anàlisi d'experiències d’altres processos constituents i de participació ciutadana.

El ple també aprovarà la creació de 29 altres comissions, incloent-hi les legislatives, les de seguiment, les d'estudi, i les específiques, com la comissió sobre regeneració democràtica i contra la corrupció.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies