Nom de la noticia

06 Setembre 2015

Junts pel Sí reuneix tots els representants municipals a favor del procés

Raül Romeva ha afirmat que Catalunya serà “un referent de solidaritat al món”

Junts pel Sí ha reunit aquest matí representants locals de tots els municipis del país en l’acte El món municipal per a un país solidari que s’ha fet a Gallecs (Vallès Oriental). Durant l’acte s’ha llegit el manifest Per a un país solidari i han intervingut alcaldes provinents de les set vegueries de Catalunya.

El cap de la llista de la candidatura, Raül Romeva, ha assegurat que “Catalunya ha estat històricament terra de fugida, de trànsit i d’acollida”. També ha recordat la implicació dels municipis catalans fa 20 anys amb la guerra de Bòsnia i la “resposta global des de les diverses institucions catalanes”. “Catalunya va exclamar No a la guerra”, ha dit i ha afegit que “això és el que explica la mentalitat de tot un país, que serà un referent de solidaritat al món”.

En la seva intervenció, Artur Mas, número 4 per Barcelona, ha recordat que “d’Espanya han hagut de marxar moltes persones per raons polítiques”, com els presidents Tarradellas, Irla i Companys. En aquest sentit, ha qualificat “d’intolerable” que algú afirmi que un moviment polític ciutadà democràtic és comparable “amb els que van causar l’horror i van acabar amb la vida d’un president”.

“Nosaltres som independentistes catalans i federalistes europeus”, ha subratllat Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona. Junqueras també ha destacat que “els ajuntaments han estat la primera línia d’acollida quan altres institucions no han volgut o no han pogut fer-ho”.

Els alcaldes de les vegueries, compromesos amb Catalunya

Abans d’aquests parlaments han intervingut set alcaldes en representació de les set vegueries. En primer lloc ha pres la paraula en nom de la vegueria del Pirineu i l’Aran l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que ha destacat “el compromís amb el desenvolupament territorial i sostenible”.

Des de la vegueria de Terres de Lleida, Montse Fornells, l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, ha subratllat que “la solidaritat és tenir cura del nostre entorn, de la salut i la qualitat de vida de les futures generacions”. I Toni Borrell, alcalde de Miravet, ha parlat en nom de la vegueria de les Terres de l’Ebre i ha fet referència a les lluites per preservar l'ecosistema del riu Ebre.

Des de la vegueria del Camp de Tarragona, l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, s’ha referit a la necessitat que el futur país tingui en “l’educació un pilar fonamental, un pilar que el país necessita”. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en representació de El Penedès, ha fet referència a la cultura “com una inversió social.

També ha pres la paraula l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, com a representant de la vegueria de la Catalunya Central, que ha parlat del “compromís de Catalunya amb la solidaritat internacional”. Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha parlat en nom de la vegueria de Barcelona i s’ha referit a la necessitat que el nou país estigui compromès “amb la transparència i el bon govern”. Finalment, des de la vegueria de Girona, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, s’ha encarregat de llegir el manifest.

Llegeix el manifest a l'enllaç

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies