Nom de la noticia

30 Juny 2016

Junts pel Sí subratlla els valors d'equitat, qualitat i eficiència del model sanitari català i afirma que "per les mateixes necessitats, els mateixos recursos"

Montserrat Candini ha recordat la importància de la Llei d'Ordenació Sanitària “una de les que ha generat més consens per bastir el nostre model de benestar”

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Candini ha interpel·lat el conseller de Salut Toni Comín per conèixer el seu capteniment sobre el model sanitari català i n'ha subratllat els seus principals valors: equitat, qualitat i eficiència. La diputada ha destacat que “es cura a tothom, independentment de la seva condició socioeconòmica, per les mateixes necessitats es destinen els mateixos recursos”. Segons la diputada “el dret a la salut està per sobre de tots”.

La diputada ha iniciat la seva intervenció afirmant que “en el moment en el què des del grup parlamentari de JxSí vàrem considerar que era idoni parlar sobre el model sanitari, poc ens podríem pensar que al cap de pocs dies sentiríem les declaracions del qui era cap de l'oficina antifrau de Catalunya on es befava d'haver-se carregat el sistema sanitari” i ha afegit que “pocs episodis com aquests poden marcar de manera clara i visualitzar com és la decadència d'un servidor públic”.

“El sistema sanitari públic català és fruit de l'esforç de generacions que han prioritzat la salut i han contribuït a millorar el sistema – ha afirmat Candini - que han entès i defensat la importància de gaudir d'un sistema sanitari públic universal, de qualitat, equitatiu i sostenible”. És en aquest context que la diputada ha recordat que el model sanitari “no només està blindat per la Llei d'Ordenació Sanitària sinó que també pels agents socials que en formen part com a conjunt del país”.

La diputada Candini ha subratllat que un altre element important del sistema sanitari és la diversitat de proveïdors “que queda emmarcat dins el context del sistema sanitari i ens ha permès maximitzar els resultats minimitzant inconvenients estructurals que pot presentar cada tipus de proveïdor per raó de la seva naturalesa jurídica”.

La diputada de JxSí ha subratllat la importància de la Llei d'Ordenació del Sistema Sanitari “que farà 26 anys el proper 9 de juliol i que va ser aprovada amb els vots de CiU, ERC, ICV, PP i grup mixt, i ha estat una de les lleis que ha construït més consens de totes les que han bastit el nostre model de benestar català”, ha afirmat.

Finalment, Montserrat Candini ha esperonat el conseller Comín a que “una vegada més lideri la defensa del sector sanitari”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies