Nom de la noticia

14 Desembre 2016

Junts pel Sí vota en contra de designar membres per renovar el Tribunal Constitucional

Delgado: “No podem proposar ni avalar candidats pel TC. Votem en contra del bloqueig que fan a l’activitat democràtica i legítima del Parlament i el Govern”

La diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado ha explicat aquest dimecres des del Parlament que el grup parlamentari no podia proposar ni avalar cap candidat per renovar el Tribunal Constitucional (TC) tenint en compte les actuacions d’aquest tribunal. “No podem proposar ni avalar cap candidat pel TC. Votem en contra del bloqueig de l’activitat democràtica i legítima d’aquest Parlament i del Govern”, ha declarat. Així, els dos noms proposats pel PSC no han estat escollits i el Parlament no proposarà cap representant per la renovació del TC.

“És un vot en contra de la judicialització de la política, un vot en contra de l’atac a la democràcia que significa que no ens deixin debatre votar, que no ens reconeguin, que s’oposin al que s’aprova democràticament en aquest cambra i que puguin sancionar i inhabilitar càrrecs públics, com la presidenta del Parlament”, ha afirmat la diputada, que ha recordat que avui “hi ha hagut l’enèsima suspensió, aquesta vegada a l’organització del referèndum”.

Delgado ha explicat que el vot en contra dels candidats proposats pel PSC no era “en contra les persones proposades ni la seva vàlua professional”, sinó una decisió coherent amb el mandat democràtic, el full de ruta i les decisions d’aquest tribunal.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies