Nom de la noticia

05 Juliol 2016

JxSí aconsegueix el suport del Parlament per tractar Medinyà com un municipi de fet i permetre la seva participació en tots els organismes públics i institucions

Joan Ramon Casals ha recordat que “el Parlament va donar veu a les reivindicacions històriques dels ciutadans de Medinyà i Sant Julià de Ramis”

El diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals ha defensat una proposta de resolució sobre el municipi de Medinyà, que ha rebut el suport de la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. El text demana “utilitzar totes les eines legals i polítiques per defensar la declaració del municipi de Medinyà” i “mantenir tots els actes jurídics que fan i permeten que Medinyà sigui considerat un municipi amb totes les seves capacitats”. En aquest sentit, el diputat s’ha felicitat perquè JxSí ha aconseguit el suport del Parlament “per tractar Medinyà com un municipi de fet i permetre la seva participació en tots els organismes públics i institucions així com l’accés a les convocatòries d’ajuts, subvencions i altres programes de cooperació local dependents del Govern de Catalunya, amb les mateixes condicions que la resta de municipis catalans.”

El diputat ha recordat que la llei de creació del municipi, el 948 de Catalunya “va ser aprovada per una àmplia majoria” i ha criticat el recurs de l’Estat ja que suposa “una intromissió en les competències del Parlament i de la Generalitat i posa en perill la voluntat de la gent de Medinyà”. A més, és “un fet paradoxal donat que l’Estat li ha assignat un número d’identificació fiscal i l’ha autoritzat a tenir jutge de pau”. En aquest sentit, el diputat de Junts pel Sí ha afirmat que “donarem suport a la Generalitat en la defensa del municipi a través de la presentació d’un recurs vers el recurs presentat per l’Estat espanyol i, a més, creiem que el departament de Governació ha de seguir defensant el municipi utilitzant les eines legals, com fins ara”.

La iniciativa també proposa manifestar “el rebuig del Parlament al recurs interposat pel Govern de l’estat Espanyol davant del Tribunal Constitucional, de la llei 8/2015 de creació del municipi de Medinyà i demana que reconsiderin aquest acord, atès que la creació de municipis és una competència de la Generalitat de Catalunya i el seu Parlament”. En aquest sentit, la proposta de resolució “expressa, una vegada més, el rebuig d’aquest Parlament a les constants intromissions i vulneracions de les competències d’aquest Parlament i del Govern de la Generalitat, i en concret a aquelles que fan referència a les administracions locals”.

Casals ha recordat que Medinyà va ser municipi fins l’any 1972, quan un decret de la dictadura va aprovar la incorporació del municipi a Sant Julià de Ramis. “La llei de creació del municipi independent de Medinyà va reparar una decisió antidemocràtica i es va fer en funció de la voluntat de la majoria de la població”, ha reblat Casals.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies