Nom de la noticia

28 Juliol 2016

JxSí defensa adaptar la divisió territorial a la realitat del Penedès i el Moianès per aconseguir una organització “més eficient"

El grup parlamentari remarca la “feina incansable del territori” per defensar el que es vol ser

Les diputades de Junts pel Sí Neus Lloveras i Teresa Vallverdú han defensat la necessitat d'adaptar la Llei de vegueries a la nova realitat sorgida per la creació de la comarca del Moianès i la creació de la vegueria del Penedès. En la seva intervenció al Ple del Parlament, Lloveras ha explicat que “avui adaptem la divisió territorial a la realitat per aconseguir una organització més eficient i també per afavorir el desenvolupament socioeconòmic del territori perquè hi ha sinèrgies que han de fer possible una millora econòmica”.

Lloveras ha destacat que “costa trobar arguments en contra que la vegueria del Penedès i la comarca del Moianès no puguin ser una realitat” i ha demanat “que facin possible que la realitat territorial tingui realitat jurídica”. La diputada de Junts pel Sí ha recordat que tant la petició d'una vegueria del Penedès com la creació de la comarca del Moianès són “moviments sorgits des del territori” i que, en el cas del Penedès, “la lluita per a la creació de la vegueria és de fa més de deu anys”.

En la mateixa línia, la diputada de Junts pel Sí Teresa Vallverdú ha destacat que “el Penedès és la personificació de la feina incansable del territori i el convenciment del que s'és i el que es vol ser”. “Com a ciutadans de Catalunya, defensem la necessitat i la urgència de construir la República catalana, i la seva organització interna ha de respondre també a les necessitats de la gent que viu en cada territori: al Penedès volem una administració pròxima als ciutadans i coneixedora de la nostra realitat geogràfica, social, econòmica i cultural”, ha dit.

Vallverdú ha agraït "la paciència, constància i perseverança de la societat penedesenca per no abaixar mai la guàrdia, per no desesperar ni desistir”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies