Nom de la noticia

10 Abril 2016

JxSí demana al Parlament “utilitzar totes les eines legals i polítiques per defensar la declaració del municipi de Medinyà”

La iniciativa dels diputats Roger Torrent i Joan Ramon Casals expressa el rebuig del Parlament al recurs de l’Estat davant el TC i reclama “mantenir tots els actes jurídics que fan i permeten que Medinyà sigui considerat un municipi amb totes les seves capacitats”

Els diputats de Junts pel Sí Roger Torrent i Joan Ramon Casals han entrat al registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució en la qual s’insta a la cambra catalana a “utilitzar totes les eines legals i polítiques per defensar la declaració del municipi de Medinyà” i “mantenir tots els actes jurídics que fan i permeten que Medinyà sigui considerat un municipi amb totes les seves capacitats”. Els diputats han recordat que la llei de creació del municipi “va ser aprovada per una àmplia majoria” i han criticat el recurs de l’Estat ja que suposa “una intromissió en les competències del Parlament i de la Generalitat i posa en perill la voluntat de la gent de Medinyà”. A més, és “un fet paradoxal donat que l’Estat li ha assignat un número d’identificació fiscal i l’ha autoritzat a tenir jutge de pau”.

La iniciativa també proposa manifestar “el rebuig del Parlament al recurs interposat pel Govern de l’estat Espanyol davant del Tribunal Constitucional, de la llei 8/2015 de creació del municipi de Medinyà i demana que reconsiderin aquest acord, atès que la creació de municipis és una competència de la Generalitat de Catalunya i el seu Parlament”. En aquest sentit, la proposta de resolució “expressa, una vegada més, el rebuig d’aquest Parlament a les constants intromissions i vulneracions de les competències d’aquest Parlament i del Govern de la Generalitat, i en concret a aquelles que fan referència a les administracions locals”. Finalment, els diputats demanen que es mostri “el suport del Parlament al Govern de la Generalitat de Catalunya, en el seva defensa davant del Tribunal Constitucional, per tal de mantenir Medinyà com a municipi tal i com han expressat els seus ciutadans”.

“Reparar una decisió antidemocràtica” Torrent i Casals han recordat que Medinyà va ser municipi fins l’any 1972, quan un decret de la dictadura va aprovar la incorporació del municipi a Sant Julià de Ramis. “La llei de creació del municipi independent de Medinyà va reparar una decisió antidemocràtica i es va fer en funció de la voluntat de la majoria de la població”, ha remarcat Torrent.

L’any 2011, el Ple de Sant Julià de Ramis va aprovar per unanimitat que la corporació municipal emprengués totes les accions legals i polítiques al seu abast per avançar cap a la restitució de la condició de municipi a Medinyà i que s’iniciessin gestions amb tots els grups parlamentaris del Parlament per a aconseguir el seu recolzament. Cal destacar que la creació del municipi es va fer tenint en compte la capacitat de prestar els serveis municipals que els seus habitants necessiten, acreditat per estudis econòmics sobre la viabilitat dels dos nuclis en cas de segregació del poble de Medinyà, i pel fet que ja disposa de tots els serveis bàsics obligatoris. “La viabilitat del nou municipi ja és un fet i es demostra amb les activitats que es fan des de la Comissió Gestora, que des del gener d’aquest any està constituïda i fa les funcions d'Ajuntament, gestionant el 25% del pressupost de Sant Julià de Ramis que aquest 2016 puja a 2.600.000 euros”, han explicat els diputats.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies