Nom de la noticia

18 Novembre 2016

JxSí entra a registre una Proposta de Resolució que insta el Govern a “garantir el lliure exercici de premsa i la llibertat d'expressió”

El grup parlamentari vol tallar així la polèmica generada i incloure l'esmena que la CUP no va acceptar

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha entrat a registre aquest divendres una Proposta de Resolució que insta el Govern de la Generalitat “a garantir el lliure exercici de premsa i la llibertat d’expressió i no fer mai cap acte que vagi en contra de les lleis vigents en aquest àmbit”. La proposta, que inclou l'esmena que la CUP no va acceptar en la moció, vol tallar la polèmica que s'havia generat al voltant d'aquest tema en el darrer ple.

La Proposta de Resolució -que haurà de ser debatuda i votada a la Comissió d'Interior del Parlament- recull també que el cos dels Mossos d'Esquadra “actuarà sempre amb ple respecte al dret i a la legislació i garantirà que els professionals de la informació puguin desenvolupar la seva tasca amb la màxima seguretat possible”.

D'altra banda, es manifesta també el “reconeixement i ple suport” del Parlament cap a la tasca que realitza la Policia de Catalunya, ja que en cap cas es vol posar en dubte la feina dels professionals dels Mossos. A més, expressa el compromís de la cambra amb la “transparència com a principi general” i “la determinació en la defensa de l'activitat del col·lectiu de periodistes”, imprescindible “en una democràcia madura i plena”.

Al text, s'insta el Parlament de Catalunya a manifestar el seu rebuig als preceptes de la Llei orgànica 4/2015, de protecció de la seguretat ciutadana, ja que es considera que “són clarament contraris a drets fonamentals emparats per textos internacionals com la Declaració universal dels drets humans o el Conveni europeu dels drets humans i per la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans”, i s'emplaça els grups parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats espanyol a impulsar la derogació de la citada Llei.

“Creiem en el principi de transparència i en conseqüència, defensem l'activitat del col·lectiu de periodistes en tant que element imprescindible en la transmissió d'informació i coneixements necessaris en una democràcia madura i plena, a la vegada que reconeixem la tasca que duu a terme el cos de Policia de la Generalitat”, ha dit el portaveu de JxSí a la Comissió d'Interior, Lluís Guinó.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies