Nom de la noticia

17 Juny 2016

JxSí impulsa una iniciativa per a la designació d'una Unitat d'Expertesa Clínica en Esclerosi Lateral Amiotròfica a l'Hospital de Bellvitge

La proposta de resolució ha estat signada per tots els grups i destaca la necessitat del reconeixement d'aquesta unitat per tal de “poder garantir una millor atenció integral i investigació en la malaltia”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha impulsat una proposta de resolució que té com a objectiu “la designació d'una Unitat d'Expertesa Clínica en Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) a l'Hospital de Bellvitge per tal de poder seguir garantint l'atenció integral, multidisciplinar i la investigació clínica en aquesta malaltia”. La diputada de JxSí Montserrat Candini ha assegurat que “per tal de poder garantir una millor atenció integral i investigació en la malaltia, és necessari que aquesta unitat esdevingui una Unitat d'Expertesa Clínica especialitzada només en ELA, i per això és convenient el seu reconeixement com a tal”. Aquesta iniciativa ha estat enrada al registre del Parlament de Catalunya amb la signatura de tots els grups.

Candini ha explicat que l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia complexa que precisa d'un control dels símptomes, d'un seguiment periòdic i abordar totes aquelles situacions i necessitats mèdiques, socials i emocionals que es puguin donar al llarg de la seva evolució, ja sigui mitjançant visites hospitalàries, domiciliàries o mitjançant seguiment telefònic. Actualment hi ha unitats interdisciplinars a diversos hospitals on es tracta al malalt d'ELA de forma integral amb tots els especialistes a l'hora, si bé la unitat multidisciplinar d'ELA de referència es troba situada a l'Hospital de Bellvitge.

Aquesta unitat estableix una atenció integral i coordina el seu treball amb tots aquells serveis de la xarxa que intervenen en l'atenció de les persones afectades i les seves famílies, com són l'atenció primària i els equips PADES. I per tant, integra i coordina els diferents professionals que participen en el tractament de la malaltia, es responsabilitza de formar nous professionals, d'actualitzar els coneixements i el foment de la investigació en el diagnòstic precoç i el tractament de l'ELA.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies