Nom de la noticia

09 Maig 2016

JxSí impulsa una proposta de resolució per permetre el canvi de nom i la rectificació del sexe registral als menors transsexuals

La diputada Violant Cervera considera que “no hauria de caldre cap diagnòstic de disfòria de gènere ni cap tractament mèdic” per acollir-se a la llei

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha impulsat una proposta de resolució per modificar la Llei estatal 3/2007, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones, i permetre així el canvi de nom i la rectificació del sexe registral també als menors d’edat transsexuals. A banda, el document insta el govern de l’Estat a eliminar els requisits del diagnòstic de disfòria de gènere i els dos anys de tractament hormonal que contempla l’actual llei.

“Actualment no existeix una legislació que previngui específicament l’autorització del canvi d’identitat de menors transsexuals”, afirma la diputada de Junts pel Sí Violant Cervera, que critica que el canvi registral “es posposi, en general, a l’arribada de la majoria d’edat i després d’acreditar dos anys de tractament mèdic encaminat a la reassignació de sexe en el pla biològic”. En aquest sentit, Cervera insisteix que les persones transgènere i les persones intersexuals “s’han de poder acollir al que estableix la llei estatal 3/2007 sense que calgui cap diagnòstic de disfòria de gènere ni cap tractament mèdic”.

Segons Cervera, “seria necessari un canvi legal que regulés els casos de nens i nenes en situació de transsexualitat”, doncs tot i les darreres resolucions de canvi de nom i de canvi de gènere en menors, “el tema acaba sent molt arbitrari i no existeix un criteri comú a la judicatura”, assegura. De fet, la diputada recorda que existeixen al voltant d’una trentena d’autos judicials en els quals nens i nenes en situació de transsexualitat a tot l’Estat han aconseguit un auto judicial favorable al canvi de nom. I respecte al canvi de sexe, dues jutgesses han autoritzat dos menors transsexuals a canviar el sexe que els figura al Registre Civil sense haver d’esperar a la majoria d’edat i sense haver hagut d’acomodar les seves característiques físiques al gènere reclamat. “Unes decisions històriques i sense precedents”, afirma Cervera, que denuncia “el malestar i incomoditats que causa en molts menors el fet que la seva pròpia realitat no estigui reflectida als documents públics”.

La llei que regula la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones és estatal i la Generalitat de Catalunya té una limitació competencial al respecte.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies