Nom de la noticia

05 Juliol 2016

JxSí impulsa una proposta de resolució per reprendre les obres de la pota sud a Sant Boi de forma immediata

El document demana al Govern de l’Estat espanyol “que inclogui les partides pressupostàries necessàries i suficients perquè les obres es reiniciïn i no es tornin a aturar amb l’objectiu de millorar la xarxa de carreteres del Baix Llobregat”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha impulsat una proposta de resolució per reprendre les obres de la variant de la C-245 a la C-32 de “forma immediata” per tal millorar la xarxa de carreteres del Baix Llobregat. En concret, es tracta de “completar la variant entre la C-245 i la C-32, també coneguda com a pota sud” i d’aquesta manera “ajudar a descongestionar els accessos de les rondes al sud de Barcelona”, apunten els diputat Joan Ramon Casals i Anna Simó, que asseguren que la variant “suposaria una millora immediata i molt important per a la gent de Sant Boi i per a tota la xarxa de carreteres del sud de Barcelona, del Baix Llobregat, en especial de les connexions amb la Ronda Litoral”.

Casals i Simó recorden que aquestes obres, que consisteixen en la construcció de dos quilòmetres de variant de la C-245 fins a connectar directament amb la C-32, sense haver de passar per Sant Boi, amb la rotonda que dóna entrada i sortida a la ciutat, “ja fa més de 20 anys que estan pendents de completar”. El projecte és del 1992, però es van iniciar el 2006 i més endavant es van aturar, i així va anar succeint intermitentment el 2010, el 2013 i el 2015. “Des del setembre del 2015, aquestes obres estan aturades i sense dates d’inici ni de finalització”, apunten els diputats, que demanen celeritat a l’Estat Espanyol en la posada en marxa de les obres. “S’ha de garantir que les obres no es tornin a aturar i que es finalitzin”, afirmen Casals i Simó, que també demanen a l’Estat Espanyol que “que inclogui partides pressupostàries necessàries i suficients perquè les obres es reiniciïn i no es tornin a aturar, vetllant per minimitzar l’impacte paisatgístic a la façana històrica de la ciutat de Sant Boi”. En aquest sentit, Junts pel Sí també demana al Govern de la Generalitat que “exigeixi” a l’Estat Espanyol el compliment d’aquests punts.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies