Nom de la noticia

03 Febrer 2016

JxSí posa en valor les mesures legislatives impulsades per la Generalitat per defensar l’accés a un dret bàsic com és l’habitatge

En una pregunta del diputat Marc Solsona, la consellera Borràs assegura que “l’objectiu és claríssim: que cap família vegi vulnerat del seu dret a un habitatge digne”

El diputat de Junts pel Sí Marc Solsona ha posat en valor les mesures endegades per la Generalitat per fer front a la situació d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i ha remarcat que la majoria d’aquestes iniciatives legislatives han tingut un ampli suport al Parlament. En una pregunta durant la sessió de control del Ple del Parlament, Solsona ha destacat que aquestes actuacions “esdevenen instruments molt importants per defensar l’accés a un dret bàsic com és l’habitatge”.

El diputat de JxSí feia referència a lleis com la de creació de l’impost sobre els habitatges buits; la Llei que introdueix la propietat temporal i la propietat compartida al Codi Civil català; el Decret-Llei 1/2015, de mesures urgents per a mobilitzar habitatges provinents de processos d’execució hipotecària que preveu l’exercici del dret de tanteig i retracte per part de la Generalitat i els ajuntaments; o la Llei 24/2015, de mesures extraordinàries, sorgida d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) i aprovada per unanimitat el passat 29 de juliol.

Solsona ha recordat que en les darreres setmanes “hem escoltat la demanda de les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que reclamen 770 habitatges socials abans de dos anys per atendre les necessitats de famílies en situació d’exclusió social, o l’existència, segons dades fetes públiques per la Fundació Arrels, que a Catalunya poden haver-hi 1.500 persones que viuen al carrer”. En paral·lel, segons informacions aparegudes als mitjans de comunicació, “la setmana passada també coneixíem que les entitats bancàries podrien disposar d’un estoc de 45.000 pisos buits”.

En la seva resposta, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha subratllat que “l’objectiu és claríssim: que cap família vegi vulnerat del seu dret a un habitatge digne i per això ens valdrem de la Llei 24/2015 aprovada fa sis mesos”. En aquest sentit, ha explicat que “el compromís de mobilització dels habitatges desocupats és total” i que des del Govern “ja ens estem coordinant amb els promotors de la ILP per mobilitzar els habitatges desocupats per donar resposta als col·lectius més necessitats”.

Borràs ha desgranat les actuacions que ja s’han iniciat. Per exemple, l’Agència d’Habitatge de Catalunya ha iniciat accions de caràcter sancionador amb la voluntat que les entitats bancàries i organismes posin a disposició els habitatges de protecció oficial desocupats”. En segon lloc, “volem resoldre l’obligació de proporcionar un reallotjament a les famílies que ho requereixen per risc de desnonament i iniciem expedients de cessió temporal obligatòria a Salt, a Badalona i a Tarragona”, ha exposat. A més, l’agència ja ha aprovat el nou reglament de la mesa d’emergències per ampliar el col·lectiu de persones que puguin acollir-se. I finalment, el Govern vetllarà perquè les entitats financeres actuïn amb el protocol fet per aplicar el lloguer social.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies