Nom de la noticia

25 Novembre 2016

JxSí presenta una Proposta de Resolució per revisar la llei de protecció contra la Violència masclista i detectar on falla

El diputat de JxSí Jordi Orobitg destaca que cal “fer tot el possible per millorar el sistema de protecció contra la violència masclista i garantir l’efectivitat de les mesures”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha presentat una Proposta de Resolució amb l’objectiu d'avaluar la implementació de la Llei 1/2004 de protecció contra la Violència masclista per detectar en quins punts ha fallat i prendre les mesures pertinents per solucionar-ho. La presentació de la proposta coincideix amb el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, que es commemora avui, i sorgeix a partir de les disfuncions detectades en l’informe 2015 del TSJC i arrel d’una iniciativa d’Amnistia Internacional.

La Llei 1/2004 va establir la creació dels jutjats de violència sobre la dona i l'especialització dels procediments i dels professionals (jutges, fiscals i advocats) en l'àmbit de la violència de gènere. Segons es descriu en la proposta, el marc legal és “adequat”, però les dades que resulten de l’informe del TSJC mostren que hi podria haver disfuncions i que “les dones víctimes de violència masclista no sempre reben una resposta efectiva per part de les administracions”. “Davant d’aquesta realitat, les autoritats públiques hem de fer tot el possible per millorar el sistema de protecció integral contra la violència masclista i garantir l’efectivitat de les mesures acordades”, defensa el diputat de Junts pel Sí, Jordi Orobitg, que ha presentat la proposta. “Per fer-ho, cal avaluar la implementació pràctica de la Llei 1/2004 en l’àmbit judicial català amb l’objectiu d’identificar i corregir els punts febles del sistema”, afegeix Orobitg.

En concret, es proposa realitzar, conjuntament amb el TSJC, una avaluació de la implementació de la Llei 1/2004 a l’àmbit judicial català per detectar allò que no funciona correctament i buscar-hi solucions; i s’insta al govern de l’Estat a realitzar una avaluació similar a l’àmbit estatal i, en aquest cas, a “impulsar les reformes legislatives necessàries per garantir el compliment del Conveni d'Istanbul” sobre la prevenció i la lluita contra la violència contra les dones.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies