Nom de la noticia

27 Maig 2016

JxSí reclama a l'Estat que liciti aquest any el projecte executiu per a la millora de l'accessibilitat de l'estació de Renfe de Molins de Rei

Joan Ramon Casals i Anna Simó recorden que l'Estat ha inclòs aquestes obres en els seus pressupostos des de l'any 2013 però “no es veu cap intenció d'executar-les”

Junts pel Sí i la CUP han entrat conjuntament al registre del Parlament de Catalunya una iniciativa per tal d'aconseguir d'una vegada per totes les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de Renfe de Molins de Rei. Joan Ramon Casals i Anna Simó, diputats signants de la proposta de resolució, han reclamat al govern de l'Estat que “aquest any 2016 i de forma urgent, acabin el projecte executiu de l'accessibilitat i allargament de les andanes de l'Estació de Tren de Molins de Rei” i que aquest projecte “inclogui escales mecàniques, ascensors i accés a l'estació, per a persones amb dificultats de mobilitat així com l'accés a l'estació i a les andanes des del carrer Sant Antoni Maria Claret”.

Casals i Simó han exigit al govern de l'Estat “la inclusió urgent i per aquest any de partides pressupostaries per iniciar l'execució del projecte constructiu de les obres d'accessibilitat a les andanes de l'estació de tren de Molins de Rei i que aquestes partides s'executin”. Els diputats han denunciat “la falta d'execució de les previsions pressupostaries fetes des de l'any 2103”. Per això, es demana que aquestes obres “es licitin dins l'any 2016 perquè puguin començar com a molt tard l'any 2017”. A més, han demanat als governs de la Generalitat i de l'Estat “la inclusió de l'accessibilitat a les vies del tren de Molins de Rei en les negociacions bilaterals de les inversions ferroviàries de l'Estat a Catalunya”.

L'estació de tren de Molins de Rei, que depèn d'ADIF, no té accés a les andanes per persones amb problemes de mobilitat, un fet genera molts problemes de seguretat ja que obliga a accedir al tren passant per sobre de les vies. “L'edifici de l'Estació i els accessos segueixen sent els mateixos des de la seva construcció, l'any 1858”, han subratllat els diputats. L'any 2007, després d'anys de reivindicació, es va aconseguir que ADIF comences a fer un projecte de millora de l'estació que incloïa l'accessibilitat a les vies del tren i que havia de contemplar l'accessibilitat a les andanes mitjançant escales mecàniques i ascensors. A més, es contemplava l'allargament de les andanes per tal de permetre que a la R-4 puguin circular trens de més capacitat. Però la realitat és que “avui estem en el mateix punt que l'any 2007, en un simple projecte”.

Cal tenir en compte que des de l'any 2013 els pressupostos de l'Estat contemplen 4,5M€ per fer les obres d'accessibilitat de l'estació de Molins de Rei, obres anunciades pel Ministeri diverses vegades com a part de les grans inversions en la xarxa de Rodalies de Barcelona. “Aquestes obres només apareixen en els pressupostos però no es veu cap intenció d'executar-les”, han afegit els diputats, els quals han subratllat que “tots aquests retards, des de fa dècades, estan perjudicant greument, els usuaris del tren de Molins de Rei”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies