Nom de la noticia

09 Setembre 2015

La BBC entrevista Raül Romeva al programa 'Hardtalk'

“Som ciutadans de la UE i tenim dret a votar i ser escoltats”, ha assegurat Romeva

Raül Romeva va ser ahir a Londres per atendre l’entrevista al programa Hardtalk de la cadena de radiotelevisió BBC World News. “Som ciutadans de la UE i tenim dret a votar i ser escoltats”, ha dit Romeva i ha afegit que “no és necessari ser independentista per creure que aquesta qüestió s’ha de resoldre democràticament”. “Un futur de cooperació entre els estats de Catalunya i Espanya és millor per a la UE que la situació de conflicte actual”, ha respost Romeva després que el presentador, Stephan Sackur, li qüestionés que Europa acceptaria el risc d’un plebiscit a Catalunya en un context polític europeu ple de reptes com la crisi econòmica o la gestió de la immigració.

Preguntat per la idea que Catalunya no formés part de la UE en el marc d’una suposada independència, Romeva ha declarat que actualment se sent “català, espanyol i europeu”. “Europa no pot expulsar els 7,5 milions de catalans”, ha reblat. Romeva també ha afirmat que “tothom es pregunta sobre els costos de la independència però també cal parlar dels costos de seguir dins l’Estat espanyol, com per exemple algunes mancances en la justícia espanyola”.

Hardtalk és un dels buc insígnia de la BBC, un programa d’entrevistes individuals de 30 minuts, on el presentador, el veterà periodista Stephan Sackur, colla l’entrevistat amb elegància però amb duresa. La BBC World News suma una audiència de més de 70 milions per setmana.

L’entrevista es pot veure avui a les 16:30 i a les 21:30 a BBC World News.

Podeu visionar-ne un fragment a l’enllaç

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies