Nom de la noticia

26 Agost 2015

La candidatura reuneix per primer cop els seus 135 membres en una sessió de treball que visualitza la pluralitat de la llista

“Som la candidatura del Sí perquè sabem que el No el gestionarà el PP de Madrid”, ha assegurat Raül Romeva

A dos quarts de cinc, els 135 candidats oficials de Junts pel Sí es van començar a aplegar, puntuals, al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona. Sota la cúpula, a la sala d’actes, s’hi va celebrar una sessió de treball, la primera que reuneix tots els membres que concorreran a les eleccions del 27S, on es va explicar el missatge de transversalitat que Junts pel Sí representa.

A l’acte hi van participar Raül Romeva; els tres caps de llista de la resta de demarcacions, Lluís Llach, Germà Bel i Josep Maria Forné; i Carme Forcadell, Artur Mas o Oriol Junqueras. S’hi van veure també altres cares conegudes, des d’Isona Passola, que animava a organitzar una fotografia de la presentació; fins algun alcalde del Vallès Occidental, que remarcava la importància dels ajuntaments; passant per Eduardo Reyes o Miquel Calçada, entre d’altres.

Després de detallar l’extensíssim calendari d’actes, que preveu aparicions als mitjans, xerrades i debats sobre hisenda catalana i economia, relacions internacionals, igualtat de gènere o cultura, al final de la sessió, Raül Romeva va reiterar la necessitat d'obtenir “un mandat democràtic clar i ampli el 27S per a construir un país més pròsper i just i garantir la justícia social”. “Cal ser molt conscients que l'alternativa és seguir com fins ara o pitjor”, va argumentar Romeva, que ho va exemplificar amb la presentació al Congrés dels pressupostos generals de l’Estat espanyol per part del govern de Rajoy.

També va recordar que la inversió del 10% a Catalunya resta lluny del 18% del PIB que la població catalana recapta per a l’Estat espanyol. “Les xifres dels Pressupostos posen una vegada més de manifest l’ofec econòmic, social, institucional i competencial que patim els catalans, sigui per la via directa o bé la indirecta, frenant les infraestructures que necessita l’economia catalana o aturant mesures com el decret contra la pobresa energètica”, ha afegit.

“Des de la nostra diversitat i transversalitat, avui hem traslladat un missatge d'unitat. Hem compartit la il·lusió del sí i l'oportunitat de fer un país nou. Anar junts és una garantia que això pot i anirà bé”, ha reblat el cap de llista de Junts del Sí, com també ho fan fet Oriol Junqueras i Artur Mas al final de l’acte. Romeva ha recordat, així mateix, que la candidatura Junts pel Sí ha superat avui els 50.000 suports a la campanya Fes-te candidat pel Sí i que, aquest divendres 28 d’agost, tots els candidats de la llista més llarga d'Europa estan citats al Passeig de Lluís Companys de Barcelona per fer visible la revolta dels somriures i fer la fotografia oficial de la candidatura.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies