Nom de la noticia

06 Setembre 2015

La plaça major de Banyoles, plena de gom a gom per acollir la candidatura de Junts pel Sí

“Mai ens hi havíem jugat tant, així que cal fer un últim esprint”, ha animat Artur Mas

Junts pel Sí ha aplegat aquesta tarda més de 3.000 de persones a la plaça Major de Banyoles, plena de gom a gom. El cap de llista de la candidatura, Raül Romeva, ha insistit en que “és necessari que s’expliqui la veritat, no cal inventar res”. “Hem d’explicar a Espanya i a Europa que hem intentat construir un marc de respecte mutu però no hem estat escoltats”, ha dit Romeva que, en el mateix sentit, ha dit que no li estranya que “a Espanya moltes persones no entenguin què està passant perquè els mitjans no ho estan explicant”.

En relació a la solidaritat amb els refugiats Romeva ha insistit que “Catalunya és i ha estat un país acollidor, on la gent també ha hagut de marxar perquè eren perseguits o perquè no tenien oportunitats”. Sobre la independència ha dit que “és la oportunitat per construir més oportunitats, per a que ningú se senti estranger al seu propi país”.

En el mateix acte també hi ha intervingut Lluís Llach, número 1 per Girona, que ha explicat que “va viure la transició amb una gran esperança, imaginant un Estat format per persones i nacions amb un futur comú”. Davant la decepció, ha animat, ara Catalunya té “la magnífica oportunitat de fer-se les pròpies eines, el propi Estat”.

Artur Mas, número 4 per Barcelona, que ha estat rebut a Banyoles amb admiració, ha dit sobre les eleccions del 27S que “cal una darrera empenta”. “Estem a l’esprint d’una carrera que ha costat molt de fer, estem a tres setmanes de prendre la decisió més important que ha pres aquest país. Mai ens hi havíem jugat tant”, ha exclamat Mas.

Durant el seu torn de paraula, Anna Caula, número 2 per Girona, ha comparat la pressió per guanyar en una final de bàsquet amb el moment que viu Catalunya. “Quan surts a la pista et pots arribar a fer petit però hi ha un moment que fas un pas endavant, has de ser ferm i guanyar amb humilitat i compromís”, ha dit. I Anna Simó, número 13 per Barcelona, ha assegurat que “estan passant coses molt grosses, com haver de sentir que el 27S no canviarà res i, per això i moltes altres coses, aquest país ha dit prou i s’ha fet gran”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies