Nom de la noticia

13 Juliol 2016

La prevenció i l’aprofitament, prioritats de Junts pel Sí en la proposició de llei de l’aprofitament de l’excedent alimentari

La diputada Dolors Rovirola reclama mesures per garantir que no es malbaratin aliments en cap punt de la cadena alimentària

La prevenció de forma proactiva del malbaratament alimentari i l’aprofitament dels excedents alimentaris en totes les baules de la cadena són els dos punts que centraran les esmenes de Junts pel Sí a la proposició de llei de l’aprofitament de l’excedent alimentari que avui ha superat el seu primer tràmit al Parlament de Catalunya. Així ho ha assegurat la diputada Dolors Rovirola en la seva intervenció al ple, i és que malgrat apuntar que la proposició de llei “és una declaració plena de bones intencions”, ha subratllat que “no aporta mesures correctores i no tracta el fons de la qüestió”. “S’han de concretar mesures per aplicar a qui ho faci malament”, ha sentenciat. En aquest sentit, Rovirola ha remarcat que “la llei que avui proposen parla molt de drets i deures, però no obliga els agents de la cadena alimentària a establir mesures d’autocontrol per complir la llei ni cap mesura coercitiva pels qui malbaratin aliments” i és per aquest motiu que ha defensat que “és prioritari establir mesures de prevenció”. “Aquesta llei hauria de tenir en compte, també, la vessant social i la vessant mediambiental”, ha incidit la diputada marcant-ho com a “prioritat estratègica”.

Dolors Rovirola ha insistit en establir mesures que repercuteixin a tots els actors de la cadena alimentària i ha assegurat que “cal un consum més responsable dels aliments”, sovint “irresponsable degut a una manca de consciència”. “Tots som responsables d’aquest malbaratament”, ha dit Rovirola, que ha assegurat que “l’objectiu és treballar per poder arribar a un text consensuat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies