Nom de la noticia

13 Juliol 2016

Llach: “En una democràcia no es poden empresonar les urnes"

La consellera Munté referma el compromís del Govern “perquè cessi la persecució de l’Estat”

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach ha preguntat aquest matí a la consellera de la Presidència, Neus Munté, sobre la persecució judicial amb relació al procés participatiu del 9N, lamentant que “l’últim escarni” del govern de l’Estat, on “a la interpretació restrictiva de la Constitució s’hi ha afegit l’obsessió per empobrir la possibilitat de realització integral del nostre país”, sigui portar a judici els càrrecs més rellevants del govern català.

“En una democràcia no es poden empresonar les urnes. Aquest és el missatge de por que ens volen transmetre quan jutgen aquells que les han posades. Però de res servirà”, ha dit Lluís Llach en relació al judici de l’expresident Artur Mas i els exconsellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs. “De res servirà aquesta cadena de despropòsits en la qual intervenen ministres des de l’Interior i els serveis policials, fins al cos jurídic de l’estat, els fiscals i el Tribunal Constitucional. De res servirà”, ha afegit.

La consellera Munté, per part seva, ha refermat el compromís del Govern a defensar el dret dels catalans a decidir el seu futur. “No deixarem d’insistir que cessi aquesta persecució i trobarem la manera de denunciar-ho arreu, de fer veure que es tracta d’una injustícia sens precedents. Ho tornaríem a fer amb el mateix orgull i determinació democràtica”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies