Nom de la noticia

08 Març 2016

Llach: "La finalitat és trobar espais de confluència on puguem conjuminar la diversitat que sortosament defineix la societat catalana per un projecte de futur i convivència”

Lluís Llach és escollit president de la Comissió d’estudi del Procés Constituent i destaca “la importància d’obrir les portes de la comissió a les persones i entitats que tramen el país perquè puguin enriquir el debat que ens ocupa”

“Correspon a aquesta comissió debatre, escoltar i aprendre sobre opinions i qüestions diverses amb la finalitat de trobar espais de confluència on puguem conjuminar la diversitat que sortosament defineix la societat catalana per un projecte de futur i convivència”. D’aquesta manera començava el diputat de JxSí Lluís Llach la seva intervenció en la comissió d’estudi sobre el Procés Constituent després de ser-ne escollit president avui. Llach ha anunciat que “en la propera reunió, que fixaré a inicis de la setmana vinent, demanaré als grups que presentin les seves propostes de treball per iniciar les feines específiques d’aquesta comissió”.

De manera orientativa, Llach ha assenyalat que aquests treballs haurien de tenir en compte “l’estudi de diferents models de constitucions contemporànies; l’estudi de processos constituents recents; l’experiència de models de participació ciutadana vinculats a processos constituents; tipus de referèndums sobre constitucions, entre d’altres”. En aquest sentit, ha convidat els grups parlamentaris a “enriquir la comissió amb les idees i propostes que considerin adients” i ha assenyalat que “consideraré de gran importància obrir les portes de la comissió a les persones i entitats que tramen el país perquè ens expressin els seus anhels i puguin enriquir el debat que ens ocupa”.

Finalment, Llach ha recordat que el reglament del Parlament estableix que aquesta comissió ha d’elaborar informes i conclusions que s’hauran de presentar a la Mesa del Parlament a fi que, si ho creu convenient, en doni tramitació específica.

En el seu torn d’intervenció, la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha remarcat que “tenim un mandat que és legal, és democràtic i és legítim” i ha animat a tots els grups a participar: “El procés constituent el volem de baix a dalt, i al Parlament hi volem acordar la millor metodologia per fer aquest procés constituent", ha afegit.

Rovira ha destacat que “massa sovint sentim la cançó enfadosa que diu que només treballem per una part dels ciutadans de Catalunya, però en un procés constituent hi pot participar tothom”. “I si és veritat que la comissió és impulsada per una part majoritària dels grups, també és evident que el treball ha d’acabar beneficiant tots els ciutadans”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies