Nom de la noticia

16 Desembre 2016

Llach: "Portar una presidenta del Parlament a declarar davant dels tribunals per deixar debatre és un fet insòlit en democràcies europees"

Junts pel Sí acompanya Carme Forcadell a declarar davant del TSJC i denuncia la “manca de qualitat democràtica” de l'Estat espanyol

Els diputats de Junts pel Sí, juntament amb el Govern, altres diputats i càrrecs electes, han acompanyat aquest matí la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “El que està passant avui és un fet insòlit en les democràcies europees, on mai un president o presidenta del Parlament ha estat portat davant dels tribunals pel fet també insòlit de deixar debatre i prendre determinacions democràtiques en un Parlament”, ha assegurat el diputat Lluís Llach en declaracions als mitjans a la porta del TSJC.

“Això és el termòmetre de la manca de qualitat democràtica de l'Estat espanyol”, ha subratllat Llach, que ha afegit que “és un avís a tots els catalans que volem un país en llibertat, els que defensem el dret a decidir” i també un avís als ciutadans espanyols, “que s'han de començar a preocupar de la democràcia del seu país”, ha sentenciat. En aquest sentit, el diputat de Junts pel Sí ha volgut fer evident el suport de tot el grup parlamentari a la presidenta del Parlament, i ha recordat que “Europa ens està mirant perplexa”.

Forcadell ha entrat al TSJC acompanyada del suport de centenars de persones que avui s'han concentrat a les portes del tribunal.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies