Nom de la noticia

21 diciembre 2016

Llach: "Volen represaliar la presidenta, volen coartar la Mesa, volen prohibir la paraula en seu parlamentària"

La proposta de resolució de JxSí i la CUP en defensa de la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats ha estat aprovada pel ple del Parlament

El diputat de Junts pel Sí Lluís Llach ha intervingut aquest matí en el debat sobre la proposta de resolució de defensa de la llibertat d'expressió i del dret d'iniciativa dels diputats, que ha estat aprovada pel ple del Parlament. El text, que signen Junts pel Sí i la CUP, reitera que “la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa de les diputades i diputats en l'exercici de la seva activitat parlamentària no poden ser vulnerats” i, a més, “expressa el seu compromís de preservar-los a través de tots els seus òrgans rectors”.

“La Constitució, que havia de ser una casa amb les portes obertes, s'ha convertit en un camp de mines, un text caducat i inservible pels anhels de la societat catalana”, ha lamentat el diputat Llach.

El diputat, que ha enumerat una llista d'antònims del que hauria de ser el suposat diàleg que ofereix l'estat espanyol, ha recordat que “perseguir el debat de les idees per la via penal és inconcebible en qualsevol país democràtic” i que “en democràcia, cap tribunal pot obligar a la Mesa a censurar temes sobre els quals volen debatre els diputats –i menys, si són afers cabdals per la ciutadania”.

“Volen represaliar la presidenta, volen coartar la Mesa, volen prohibir la paraula en seu parlamentària”, ha dit.

“Avui es vol represaliar la presidenta Forcadell i la Mesa. Quan ens segellaran la boca a nosaltres? Ens mantindrem ferms en la defensa de la sobirania del Parlament, per garantir-ne la pluralitat i la riquesa; en la defensa de la democràcia i la llibertat d'expressió. Ara és l'hora de la política, no dels tribunals”, ha conclòs.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias