Nom de la noticia

10 Octubre 2017

Lluís Corominas: “Assumim els resultats de l’1-O, els donem per vàlids i vinculants, i apostem per la mediació i el diàleg”

El president de JxSí assegura que la mediació ha de servir perquè “el govern de l’Estat faci política i perquè deixi de fer servir la violència judicial i policial per actuar contra Catalunya”

El president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha afirmat que “assumim els resultats de l’1-O i els donem per vàlids i vinculants”. En aquest sentit, Corominas ha recordat el punt 4.4 de la llei del referèndum, en què s’indica que si guanya el ‘sí’, “el resultat implica la independència de Catalunya”. “I punt”, ha sentenciat el president del grup parlamentari, que ha apuntat que “assumim que tirarem endavant amb aquesta base”. En aquest sentit, però, Corominas ha assegurat que “el que volem és que es puguin aplicar els resultats de l’1-O i es doni ple contingut a la llei de transitorietat”, i ha afegit: “sembla que la mediació, el diàleg, és un bon camí; i nosaltres hi apostem”. Corominas ha assegurat que “volem la mediació perquè el govern de l’Estat faci política i perquè deixi de fer servir la violència judicial i policial per actuar contra Catalunya”. Lluís Corominas ha explicat que avui hi havia tres opcions: “no reconèixer els resultats que el poble va votar; respectar-los i aplicar la llei de transitorietat sense dialogar; o la que creiem que és la més valenta: assumir els resultats, fer-los vinculants, apostar per la república catalana i la independència, però estendre la mà a tothom per omplir de contingut la república”, ha dit. “Una bona part d’aquest país ja no volem ser espanyols; ja no som espanyols”, ha apuntat Corominas, que ha assegurat que “el dia 3 d’octubre el poble va començar, directament, el que també determina la llei del referèndum: l’inici del procés constituent”. El president del grup parlamentari ha subratllat que la validesa dels resultats del referèndum l’han donat “les 14 persones que van ser detingudes el 20 de setembre per motius polítics; els 700 alcaldes que van haver d’anar a declarar com a investigats perquè un fiscal li va agafar aquesta dèria; i els 900 ferits durant l’1-O”. “Quina falta de tacte i de respecte per cadascuna de les 900 persones i pels 7,5 M de catalans que no estem acostumats a la violència i que, en canvi, hem estat colpits amb violència gratuïta per part de l’Estat espanyol”, ha lamentat Corominas, que ha assegurat que “no oblidarem mai que un jutge i la fiscalia han treballat al servei del PP, saltant-se els drets fonamentals i malbaratant els recursos”. “Nosaltres mirarem de construir un Estat en pau i amb democràcia”, ha recalcat Corominas, que ha insistit que “no deixarem que, a la república catalana, qui decideixi les coses siguin els policies que ens peguen i ens reprimeixen en comptes de les urnes”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies