Nom de la noticia

06 Setembre 2017

Lluís Corominas: “Junts pel Sí ha estat l’instrument polític per assolir la independència de Catalunya”

El president de Junts pel Sí ha afirmat que “en prémer el botó del ‘sí’, ho farem conscients que no ho fem sols, sinó amb tots els ciutadans que ens van fer confiança”

“Junts pel Sí ha estat l’instrument polític per assolir la independència de Catalunya, la plena sobirania del nostre país”. Així ho ha assegurat el president d’aquest grup parlamentari, Lluís Corominas, durant la seva intervenció al ple del Parlament moments abans de l’aprovació de la llei del referèndum, en què ha remarcat que avui, “en prémer el botó del ‘sí’, ho farem conscients que no ho fem sols”. “Ho faran tots els ciutadans que ens van fer confiança i que volen recuperar la dignitat com a país”, ha apuntat Corominas, que ha afegit que “en prémer el botó del ‘sí’ sentirem l’escalf d’aquests ciutadans”. “La nostra Muriel també votarà avui amb nosaltres, amb el cap ben alt i amb l’orgull de votar un ‘sí’ a la democràcia, un ‘sí’ al nostre futur i un ‘sí’ a una Catalunya lliure i independent”, ha apuntat. “Fem-nos dignes d’aquest moment, d’aquesta representació”, ha dit Corominas, que ha subratllat que avui els diputats de Junts pel Sí “posen en valor la política com a eina per millorar la nostra societat; la política ben entesa”. A més, el president del grup ha subratllat que “avui ens ha tocat defensar la democràcia, perquè n’hi ha que han renunciat a defensar-la”, i ha afegit: “avui ens constituïm com a garants, també, dels que no votaran ‘sí’ a la independència, però que esperem que l’1 d’octubre es posin al costat de la democràcia i vagin a votar”. “Avui no acaba res, avui comença tot”, ha sentenciat.

Corominas, que ha dedicat unes paraules en reconeixement a la tasca de la Mesa del Parlament, ha assegurat que aquesta ha fet possible “una vegada més, que sigui al Parlament on es pugui debatre tot, que siguin els catalans els que decidim, i que no siguin els de fora els qui decideixin”. El president del grup ha retret la proposta que han fet avui alguns portaveus durant la Junta de Portaveus, en què apuntaven que si el referèndum passava a celebrar-se l’1 de novembre amb una tramitació “normal”, s’hi avindrien. “Per què no ho diuen, això, aquí? Per què ho amaguen?”, s’ha preguntat Corominas, que ha anunciat que aquesta llei tirarà endavant: “hem fet una llei per poder votar, ja és ben trist haver de fer això”, ha dit.

El president de JxSí ha volgut deixar clar que “vam intentar que aquest fos un procés pactat amb l’Estat espanyol” i ha afirmat que “hem esgotat totes les vies”. “El procediment ha estat el més garantista possible, però l’única manera que ens han deixat ha estat aquesta”, ha lamentat Corominas, que ha assegurat que “ha estat per manca de voluntat política de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, ha subratllat que “exercir el dret a decidir d’una manera democràtica és el nostre objectiu, i ho fem sota l’empara del dret internacional”. “La duresa de l’actuació de l’Estat, l’abús dels instruments al seu abast, la manca d’empatia i coneixement i la manca de saber què pensa una gran majoria dels ciutadans; tota aquesta distància, ens ha portat a exercir aquesta iniciativa per poder votar l’1 d’octubre”, ha dit. A més, Corominas també s’ha mostrat dolgut davant que “alguns partits polítics han perdut l’oportunitat d’estar al costat de la democràcia per passar a estar al costat del govern del PP”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies