Nom de la noticia

29 agosto 2017

Lluís Guinó: “Demanem conseqüències penals per les persones que no han volgut comparèixer a la Comissió de l’Operació Catalunya”

El diputat ha afirmat que “l’actuació de l’Estat, des d’un punt de vista democràtic, ha causat un dany irreparable a l’Estat espanyol”

El diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó ha assegurat que més enllà de la presentació de les conclusions de la Comissió de l’Operació Catalunya, les persones requerides que no s’han presentat a la cambra parlamentària per donar explicacions sobre l’Operació Catalunya “hauran de respondre davant d’un jutge”. “Demanem que sigui imputat el tipus penal vulnerat per les persones que no han volgut comparèixer a aquesta comissió”, ha dit Guinó, que ha defensat es prenguin decisions penals contra les persones “que han oblidat el principi democràtic de participar a la Comissió de l’Operació Catalunya”. “És una manera de fer política gravíssima perquè posa en entredit el Parlament de Catalunya”, ha denunciat Guinó, que ha assegurat que “els grups parlamentaris que estem aquí no ho permetrem ni ara ni mai” i que “defensarem la dignitat del Parlament”. “Cal judicialitzar, aquest cop sí i de forma justificada, una operació política d’Estat que no s’hauria d’haver portat mai a terme i que ha causat perjudicis”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha recordat que “els socialistes, C’s i el PP han intentat bloquejar aquesta comissió” perquè “han deixat de participar-hi en el moment que no els satisfeia el que manifestaven alguns dels testimonis”; i ha evidenciat que l’existència de l’Operació Catalunya “ha quedat demostrada”. “Ha quedat clar que ha estat plantejada, articulada i estructurada per anar en contra dels polítics independentistes”, ha afirmat Guinó, que ho ha qualificat d’una “operació d’Estat que té unes característiques difícilment homologables a Europa i al món en general”. “És una gravetat d’Estat que, amb la connivència i participació d’un ministre, hi hagi hagut aquest intent de conspiració per anar en contra de polítics independentistes”, ha dit. Guinó, que ha insistit que des de Junts pel Sí “seguim demanant la dimissió de l’exministre Jorge Fernández Díaz”, ha volgut deixar clar també que “és indigne que després de tot segueixi exercint de diputat i de president d’una comissió”.

El diputat de Junts pel Sí també ha titllat d’”indigna” l’actuació i actitud dels policies que van participar en l’Operació Catalunya i que no han comparegut a la cambra. “Tenen noms i cognoms i uns lligams polítics clars”, ha assegurat Guinó, que ha afegit que “es tracta d’una acció delictiva que cal que arribi a la Fiscalia” i que “no pot tornar a succeir mai més”. “Estudiarem la interposició de les diferents querelles criminals”, ha ratificat el diputat, que ha apuntat que “l’Estat tenia un problema a la direcció del Ministeri de l’Interior i a la policia” i que això “té conseqüències de caire polític i judicial”.

“Les evidències eren tan clares que calia reconèixer errors i assumir les responsabilitats”, ha explicat el diputat de Junts pel Sí durant la presentació de les conclusions de les Comissió de l’Operació Catalunya, que ha posat de relleu que “s’han falsificat proves i s’ha fet tot el que era impensable en un estat de dret mínimament consolidat”. “Els dèficits democràtics d’aquest Estat s’han fet palesos de forma molt contundent”, ha reblat el diputat. I ha afegit: “demanem responsabilitats al president del Govern i a Alicia Sánchez Camacho, una de les actrius que ha participat més activament en aquesta conxorxa”. “L’actuació de l’Estat, des d’un punt de vista democràtic, ha creat un dany irreparable a l’Estat espanyol que no s’explica en un estat de dret amb una democràcia consolidada”, ha reblat.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias