Nom de la noticia

07 Setembre 2017

Lluís Guinó: “Obrirem causa judicial per posar fi a l’aberració política que és l’Operació Catalunya”

El diputat de JxSí ha retret que les persones que no han comparegut a la Comissió no ho han fet “perquè no han volgut i perquè tenen un problema de no respondre a la dignitat d’aquest Parlament”

El diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó ha assegurat que des d’aquest grup parlamentari “obrirem causa judicial per posar fi a l’aberració política que és l’Operació Catalunya” i ha deixat clar que “el procés independentista no s’atura ni l’aturaran amb la guerra bruta”. En aquest sentit, ha matisat que des del grup parlamentari es presentaran “accions judicials a la Fiscalia i querelles, si cal”. Guinó ha apuntat que la Comissió de l’Operació Catalunya ha servit per posar sobre la taula “la gran feina feta per determinats periodistes i per acreditar de forma objectiva que s’han comès delictes per part del Ministeri de l’Interior i del govern de l’Estat –concentrat en la figura de Fernández Díaz amb el coneixement i consentiment del president del govern-“ . En aquest sentit, el diputat ha recordat que “alguns partits polítics no han volgut participar” a la comissió i ha dit, dirigint-se concretament al grup parlamentari del PP: “no han assistit a aquesta comissió perquè hi ha hagut, indiscutiblement, guerra bruta”. “El que seria normal en una democràcia seria que, en aquest cas, s’assumissin responsabilitats”, ha lamentat Guinó, que ha afirmat que “estem en un Estat que tenia concentrat un àmbit policial enmig de les aigües fètides i pútrides per intentar embrutir persones i partits polítics només pel fet de tenir un punt de vista ideològic que no satisfeia l’Estat”. El diputat de Junts pel Sí ha constatat que “s’han utilitzat fons reservats” en l’Operació Catalunya i ha demanat, en resposta a les declaracions de la diputada Esperanza García del PP, que “tingui dignitat política i accepti el problema de corrupció que té el seu partit”. Guinó també s’ha referit a C’s així: “vostès donen suport al partit que comptabilitza més casos de corrupció de tot l’Estat espanyol; i han intentat boicotejar la comissió”, ha dit. “A més de tenir dignitat, s’han de tenir principis, en política”, ha remarcat Guinó, que ha recordat que l’origen de l’Operació Catalunya es troba en un dinar “on hi va participar activament Alicia Sánchez Camacho”. Fent referència a Sánchez Camacho, ha apuntat que “ens atrevim a dir que va mentir en seu parlamentària” i ha assegurat que aquest és un fet “que ha quedat convenientment acreditat”.
“La guerra bruta és justificable?”, s’ha preguntat Guinó, que ha assegurat que en tota aquesta operació “hi ha hagut moltes coses denunciables des del punt de vista penal”. Guinó ha destacat que aquest és “un estat que ho judicialitza tot i que presenta querelles per donar la veu als ciutadans”. A més, ha lamentat que moltes de les persones cridades per comparèixer en comissió no ho fessin: “no ho han fet perquè no han volgut, i perquè tenen un problema de no respondre a la dignitat d’aquest Parlament”. Guinó ha dit que “la posada en dubte de la feina dels Mossos d’Esquadra aquests últims dies transmet la sensació que encara haurem de lluitar molt perquè no hi hagi guerra bruta” i perquè aquesta “no torni a formar part de la vida política d’aquest país”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies