Nom de la noticia

07 Abril 2016

Lluís Llach: “Amb aquesta moció confirmem que seguim endavant i que estem compromesos amb el mandat democràtic sorgit de les urnes”

El diputat de JxSí afirma que la moció “ens serveix per proclamar el nostre suport i solidaritat a tots els alcaldes i regidors investigats i criminalitzats per haver mostrat suport a la declaració del 9N” i subratlla que “no els deixarem sols”

“Amb aquesta moció els 72 diputats que fem majoria independentista en aquest hemicicle confirmem que seguim endavant, que estem compromesos amb el mandat democràtic sorgit de les urnes i que som aquí per fer el que vam dir que faríem i per la qual cosa els electors ens van elegir”. D’aquesta manera començava el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach la seva intervenció al Parlament en el debat sobre la moció referent al moment històric excepcional. Llach ha assenyalat que “aquesta moció ens serveix per proclamar el nostre suport i solidaritat a tots els alcaldes i regidors investigats i criminalitzats per haver mostrat suport a la declaració del 9N”. “No els deixarem sols”, ha reblat.

En la seva intervenció, Llach ha remarcat que “estem en la dinàmica dels fets i no de les declaracions” i ha posat diversos exemples que demostren que s’està actuant pensant “en el dia a dia i en el futur”. “D’una banda, constatem cada dia amb més força que tenim un Govern que treballa per un nou país, i ho fa construint estructures d’Estat com la Hisenda Pròpia i de l’altra duent a terme polítiques que ja apliquen el mandat del 27S”, ha explicat.

Llach feia referència a polítiques com les del “conseller de Salut que es diferencia de l’Estat amb un decret per garantir el dret universal a la Salut; el conseller de Justícia que envia al Parlament el projecte de llei del llibre VI del Codi Civil català per poder exercir totes les competències en aquest àmbit; la consellera d’Afers Socials, que està avançant en l’Agència Catalana de Protecció Social; el conseller de Territori fent política pròpia del canvi climàtic; eI president Puigdemont actuant com a cap d’Estat en el desgraciat accident de Freginals; i tot el Govern amb una actitud decidida en el cas dels refugiats davant la ineptitud de l’Estat espanyol”. Per Llach, “això és futur i és dia a dia”.

En aquest sentit, ha exposat que el grup de Junts pel Sí actua al Parlament en la mateixa línia: “Estem en la dinàmica dels fets i hem començat a aplicar el mandat del 27S creant els marcs legals necessaris per avançar cap a la República: iniciant les lleis fonamentals del procés, la creació de la comissió d’estudi del Procés Constituent i aquesta moció”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies