Nom de la noticia

23 Agost 2015

Lluís Llach debuta com a candidat de Junts pel Sí a Girona

La campanya Fes-te candidat pel sí supera ja els 42.000 suports

En un acte ple de gom a gom, els ciutadans i les ciutadanes no s’han estat d’aturar una vegada i una altra, per fer-se fotografies i saludar, el cap de llista Raül Romeva i, sobretot, el líder a Girona, Lluís Llach. Aquest matí, el cantautor i músic s’estrenava com a candidat de Junts pel Sí i despertava l’admiració de molts. Al Jardí de la Infància de la capital gironina no s’hi cabia de ple. Justament avui, de fet, la campanya Fes-te candidat pel sí ha superat els 42.000 suports, i continua a l’alça. “Aquesta onada segueix creixent de forma imparable!”, ha exclamat Romeva.

“Hem viscut una insurrecció social col·lectiva d’una qualitat inimaginable”, ha dit Llach davant dels centenars que han decidit assistir a l’acte de presentació. També ha afirmat que va decidir fer-se candidat pel sí perquè ja és hora que “la ciutadania catalana sigui ciutadania amb tots els drets”. Ho ha fet molt ben acompanyat. A l’acte també hi eren l’esportista Anna Caula; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; l’exconsellera socialista Marina Geli; Dolors Bassa, provinent del món sindical; l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent; i el conseller Santi Vila.

Tots els candidats han recordat la pluralitat de Junts pel Sí i l’oportunitat de concórrer tots junts. “És un valor que persones tan diverses aparquin les seves diferències per anar junts amb un objectiu compartit”, ha ressaltat Carles Puigdemont. I l’exconsellera Marina Geli ha recordat la cita de Josep Pallach que diu que “cap ciutadà no és lliure si el poble no n’és”.

Romeva ha subratllat també que “Catalunya necessita recuperar la dignitat i dotar-se de les eines d’un Estat”, mentre que Anna Caula ha fet un símil esportiu. “De vegades hi ha partits que tens la sensació que els guanyaràs”, ha vaticinat. També ha intervingut el conseller Santi Vila que ha destacat que “Catalunya és una nació” i té dret de construir el seu propi estat. Finalment, també han pres la paraula Dolors Bassa, que ha defensat que és a la llista perquè vol “un país socialment més just per a tothom” i l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, que ha remarcat el paper “fonamental” que els ajuntaments jugaran en “la futura República catalana”.

Demà, la ruta que Raül Romeva va engegar tot just fa dos dies i que recorre tot el país s’atura a Lleida. La intenció és donar a conèixer la candidatura Junts pel Sí a cada demarcació i presentar els candidats oficials de la llista electoral més llarga d’Europa.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies