Nom de la noticia

31 Agost 2015

Lluís Llach: “Volem fer un Estat que no cometi els mateixos errors dels quals hem estat víctimes durant anys”

Junts pel Sí reuneix més de 1.000 persones a Palafrugell i uns altres centenars a Sant Adrià del Besòs i Deltebre

Junts pel Sí ha presentat aquest vespre la candidatura a Palafrugell (Baix Empordà) i ha aplegat més de 1.000 persones. A l’acte hi han intervingut el cap de llista a la demarcació de Girona, Lluís Llach, i els candidats Sergi Sabrià, Carles Puigdemont i Anna Simó.

“El nostre moviment li recorda el nazisme i el feixisme. Com s’atreveix a dir això l’home que va muntar el GAL i va matar 27 persones i torturar a no sabem quantes?”, ha dit Lluís Llach en referència a la carta de l’expresident espanyol Felipe González publicada ahir al diari El País. “Volem fer un Estat que no cometi els mateixos errors dels quals hem estat víctimes durant anys”, ha afegit.

Sobre Junts pel Sí, Llach ha declarat que “és un projecte de futur que no va contra ningú, és un projecte inclusiu que vol ser respectuós amb els drets individuals i col·lectius”. Ha tancat la seva intervenció convidant el públic a seguir mobilitzant-se. “Sou vosaltres els que heu d’inflar les veles del vaixell que va cap a la sobirania, sou vosaltres el vent, no deixeu de bufar. Ningú us pot aturar”, els ha animat.

El candidat de Palafrugell, Sergi Sabrià, ha estat el primer a parlar i ha dit que “Junts pel Sí és un moviment amb projectes socials, econòmics i polítics, que, sense les eines d’un Estat, no seran possibles”. I Carles Puigdemont ha recordat que la candidatura representa “la diversitat i la pluralitat del país”. “Hem apartat les nostres ideologies per fer un pas endavant”, ha argumentat. Anna Simó ha insistit en que Catalunya té la oportunitat “per canviar d’arrel el què som ara i donar un millor futur els fills”.

De Sant Adrià del Besòs al Deltebre

Avui, a més, hi ha hagut actes de la candidatura a l’àrea metropolitana de Barcelona i a les Terres de l’Ebre. Així, Eduardo Reyes, de Súmate, ha acudit a Sant Adrià del Besòs, on ha encoratjat la ciutadania a lluitar pels drets socials. “No ens quedarem de braços creuats, farem un país amb una economia que no depengui ni de quatre famílies ni de cent empreses”, ha exclamat en castellà. Reyes també ha recordat que Catalunya “té un esperit de llibertat que Espanya sempre ha trepitjat”.

A l’altre extrem del país, a tocar de País Valencià i Aragó, el cap de llista per Tarragona, Germà Bel, també ha volgut recordar que l’Estat espanyol “no s’ha preocupat d’entendre perquè molts catalans s’han cansat de lluitar per una causa perduda”. “Estem cansats d’estar cansats”, ha etzibat. I Joan Tardà, també en el mateix acte, ha exclamat: “Maleïdes les pàtries que exclouen, fins i tot la catalana si ho fes! Per això tots estem cridats a fundar un nou país. Volem una democràcia que sàpiga encarar els reptes del nou segle i que no estigui supeditada als poders financers”. Josep Maria Forné, cap de llista per Lleida, ha refermat que cal “garantir que totes les persones, sobretot les que estan més necessitades, tinguin prou recursos. Ser solidaris és decidir a què dediques els teus recursos”. “Més enllà de les diferències, els catalans i les catalanes han d’anar junts”, ha afirmat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies