Nom de la noticia

05 Abril 2017

Marc Solsona: "L'Estat ha emès un comunicat on qüestiona la llei de mesures de protecció de l'habitatge, és un nou atac del PP"

La consellera Borràs ha dit que “defensarem la llei davant el Govern espanyol que no té sensibilitat social, i que ni fa ni deixa fer”

El diputat de Junts pel Sí Marc Solsona ha preguntat a la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, sobre el desplegament de la Llei 4/2016, de 23 de desembre, de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones que es troben en risc d'exclusió residencial. El diputat ha lamentat que l'Estat espanyol “hagi emès un comunicat on qüestiona la llei de mesures de protecció de l'habitatge, és nou atac del PP”, ha afirmat.

Solsona ha explicat que el comunicat “qüestiona la llei de dalt a baix i és el pas previ per tal que d'aquí sis mesos, com a màxim, l'Estat presenti el recurs d'inconstitucionalitat i la petició de suspensió, com ja va passar amb l'anterior llei 24/2015 i amb moltes lleis catalanes”. Pel diputat, “la suspensió d'una part dels articles de la Llei 24/2015 va ser un cop molt fort, perquè ens treia unes eines imprescindibles per afrontar la lluita contra l'emergència en habitatge, per ajudar les persones i famílies vulnerables”.

En aquest sentit, Marc Solsona ha recordat que “per aquest motiu, el president Puigdemont va convocar dues cimeres sobre habitatge i va encarregar al departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge l'elaboració d'una nova llei que permetés superar aquest contratemps”. “La tramitació parlamentària – ha seguit el diputat – es va fer en temps rècord, i tot i la urgència, es va fer una bona llei que es va aprovar per unanimitat per aquest Parlament”.

La consellera Borràs ha agraït la feina de tots els grups parlamentaris per tirar endavant aquesta llei. “La defensarem” -ha dit- “davant el Govern espanyol que no té sensibilitat social, i que ni fa ni deixa fer”. La Consellera ha recordat que aquesta “és una llei constitucional” i ha subratllat que “és necessària perquè hi ha persones amb problemes d'habitatge i hi ha habitatges buits”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies