Nom de la noticia

10 Febrer 2016

Marc Solsona: “Les administracions públiques són una eina cabdal per donar resposta als reptes en l’àmbit nacional i social”

El diputat de JxSí subratlla “la voluntat de desnonaments zero, de mobilització del parc d’habitatges buits, d’ampliar el parc d’habitatges de lloguer, mesures de rehabilitació, suport a les entitats del tercer sector, i el nou impuls del pla de barris”

El diputat de Junts pel Sí Marc Solsona ha destacat que la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha presentat avui al Parlament un programa “ambiciós, concret, útil i avaluable que permetrà mesurar l’acció de Govern en una legislatura excepcional”. Solsona ha indicat que l’objectiu és “com s’haurà d’articular i plantejar un nou Estat català i com en aquest trànsit s’articula a la vegada una acció de Govern que respongui a dos objectius nuclears: l’eix nacional i l’eix social”. I en aquesta clau nacional i social, “les administracions públiques són una eina cabdal per actuar en els dos àmbits”.

Solsona ha lamentat que, massa sovint, “des de Catalunya hem hagut d’actuar de manera reactiva a normativa i legislació espanyola que posa en perill el nostre model públic d’administració, que vulnera competències, que no reconeix la nostra singularitat estatuària, que legisla a la contra i que posa en qüestió i assenyala al món local com a culpable de la situació del dèficit públic de les administracions”. El diputat de JxSí ha posat com a exemple la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que, “amb l’excusa de posar ordre i racionalitzar pretén eliminar , suprimir i limitar la seva tasca”.

Pel que fa a les polítiques d’Habitatge, nova competència del Departament de Governació, Solsona ha afirmat que “té lògica administrativa, conceptual i funcional el fet de casar Habitatge amb Governació donat que el primer i màxim actor en la gestió social de l’habitatge correspon als ajuntaments i a l’administració”. En aquest sentit, ha exposat els quatre pilars sobre els quals se sustentarà l’actuació: Aturar desnonaments; coordinació amb la Generalitat i els agents socials i econòmics; suport a l’administració local i donar a conèixer les accions realitzades. A més, “l’enumeració de les 22 accions i la determinació amb les que les ha exposat ens permetrà fer-ne un acurat seguiment”. “Ens quedem amb la voluntat de desnonaments zero, de mobilització d’un parc d’habitatges buits del país, en ampliar el parc d’habitatges de lloguer, en mesures de rehabilitació, suport a les entitats del tercer sector, i la remodelació dels barris a través del nou impuls del pla de barris”, ha afegit.

Sobre l’Administració Pública, Solsona ha indicat que és una “estructura d’Estat i compartim la idea de modernitzar-la per ser excel·lents, i això fer-ho amb els servidors públics i no a costa dels servidors públics, ja que són imprescindibles”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies