Nom de la noticia

18 Gener 2017

Marc Solsona: “Les polítiques d’habitatge són un tema nuclear i per això s’hi destinen el 44% dels recursos de Governació”

La consellera Borràs destaca que es destinaran 188 milions d’euros a polítiques d’habitatge dels quals 7’3 milions seran per a aplicar la Llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial

El diputat de Junts pel Sí Marc Solsona ha remarcat que els pressupostos del Departament de Governació, que avui han superat el debat a totalitat al Parlament, “segueixen fil per randa els compromisos adquirits amb la ciutadania en el Pla de Govern amb un increment pressupostari, més despesa social i l’habitatge com a tema nuclear”. En concret, Solsona ha destacat que “la Conselleria augmenta un 8’9% el seu pressupost i un 44% dels recursos del Departament es destinen a habitatge”.

Es tracta d’un pressupost creat per a donar resposta a l’emergència habitacional i implementar la nova llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial. Per això, les transferències a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya s’incrementen un 12’3%.

Retirada de la LRSAL En el debat al Parlament, Solsona ha posat en valor l’esforç del Departament en aquest sentit i el compromís amb el món local, al qual es destina “el 41% del pressupost”. “En poc més d'un any, es baixa en un 77,6% el deute amb els ajuntaments”, ha afegit Solsona. El diputat de Junts pel Sí ha destacat també el desenvolupament del procés de debat Governs Locals mitjançant “un procés participatiu que ofereix més garanties”.

Sobre el món local, Solsona ha respost les crítiques de PSC i C’S i els ha recordat que “el que avui és una crossa pels ajuntaments és la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL)”. “Si pateixen pel món local, obliguin al PP a que la retiri”, ha reblat.

Finalment, Solsona ha destacat “l’esforç ingent de l’administració per modernitzar-se amb sistemes digitals o el vot electrònic”.

En la seva intervenció, la consellera Meritxell Borràs ha exposat que el pressupost “és el millor possible en uns moments d’asfíxia financera i controladora de l’Estat”. Borràs ha destacat que “les partides que més creixen són les destinades a donar suport a les famílies amb dificultats de pagament de l’habitatge” i ha explicat que hi ha un augment de 29 milions d’euros per a mesures que donin resposta a les situacions d’emergència residencial. En aquest sentit, ha assenyalat que es destinaran 188 milions d’euros a polítiques d’habitatge dels quals 7’3 milions seran per a aplicar la Llei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies