Nom de la noticia

21 Desembre 2016

Marta Pascal: "Alguns ens van voler imposar la LOMCE quan la LEC ens ha donat confiança, estabilitat i millors resultats"

La diputada de Junts pel Sí posa en valor les dades de l'informe PISA i destaca que “hem de seguir amb la bona feina perquè cerquem l'excel·lència com a país”

La diputada de Junts pel Sí Marta Pascal ha posat en valor les dades del darrer informe PISA sobre el sistema educatiu català i ha destacat que “alguns ens van voler imposar la LOMCE quan la LEC ens ha donat confiança, estabilitat i millors resultats”. En una pregunta a la sessió de control del Ple del Parlament, Pascal ha subratllat que “són bons resultats però hem de seguir perquè cerquem l'excel·lència com a país” i ha remarcat que “l'estabilitat que ens ha donat la LEC ens ha permès arrenglerar tots els elements del sistema: alumnat, professorat, famílies, recursos econòmiques, pedagogia i competències”.

Pascal ha desgranat les dades del darrer Informe PISA segons el qual “Catalunya és el país d'Europa i de l'OCDE que ha millorat més en competència científica, situant-se en estàndards com els de Suïssa, Irlanda, Alemanya o Regne Unit”. En comprensió lectora, “arribem als 500 punts i ens situem per sobre de la mitjana europea i espanyola al costat de països com Suècia, Dinamarca o Bèlgica”. Finalment, en competència matemàtica “ens situem en estàndards com els de Noruega, Àustria, Irlanda o Alemanya”.

Pascal ha assegurat que “els resultats ens fan ser optimistes sobre el futur del sistema educatiu”. En aquest sentit, ha posat en valor la tasca feta per la conselleria d'Ensenyament en els darrers anys “que ens ha permès que l'impacte positiu es comenci a notar en els resultats que estandaritza l'informe PISA” i “els esforços fets ens els darrers temps en el sistema educatiu que han donat el seu fruit malgrat les complexitats i les dificultats derivades de la crisi”.

Un sistema educatiu que avança en qualitat i equitat

En la seva resposta, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha afirmat que l'informe PISA “confirma que el nostre sistema millora” i que “el canvi educatiu que s'està duent a terme a l'escola catalana està ben orientat”. “El nostre sistema educatiu, malgrat el que diguin alguns, avança en qualitat i en equitat, un binomi que els països capdavanters ens ensenyen que és possible”, ha afegit. La consellera Ruiz ha explicat que “avancem en qualitat perquè estem per sobre de la mitjana en les competències però també tenim bons resultats en la franja baixa, el que vol dir que les escoles del servei d'educació compensen les desigualtats dels alumnes”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies