Nom de la noticia

06 Setembre 2017

​Marta Rovira: "Aquest és el debat sobre l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya, no és un debat d'una llei més"

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha demanat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'alteració de l'ordre del dia del ple per incorporar el debat i votació de la Proposició llei del Referèndum d'autodeterminació. Rovira ha defensat que “aquest és el debat sobre l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya, no és un debat d'una llei més o d'una llei qualsevol”.

La portaveu ha remarcat que “Catalunya té el dret a decidir i té el dret a l'autodeterminació. Un dret que ens és inherent, que no prescriu, que ningú ens pot revocar i al que nosaltres mateixos tampoc no podem renunciar”. En aquest sentit, Rovira ha recordat que l'Estat espanyol “està obligat a respectar i promoure internacionalment l'exercici del dret a l'autodeterminació d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides i perquè s'hi va comprometre explícitament signant el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals, assumint el seu article 1.3.”

“Entenem que el que hauria de fer el govern espanyol és respectar tots els tractats internacionals i europeus que el que fan és protegir aquests drets fonamentals”, ha reblat, Rovira, per insistir a continuació que “el Parlament com a institució que representa la sobirania del poble de Catalunya, pot exercir aquest dret”. Rovira ha recordat que els diputats tenen “un mandat democràtic per fer possible l'exercici de l'autodeterminació de Catalunya”.

D'altra banda, la portaveu de Junts pel Sí ha explicat la utilització de la via de l'article 81.3 per la tramitació de la llei. “Utilitzem aquesta via, l'única possible, perquè fa dos anys que el govern espanyol persegueix el dret a l'autodeterminació amb impugnacions i querelles, en lloc de respectar-ne el seu exercici”, ha argumentat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies