Nom de la noticia

05 septiembre 2017

Marta Rovira: "Si el dret de vot dels ciutadans de Catalunya es veu amenaçat, utilitzarem tots els mecanismes democràtics al nostre abast per protegir un dret que considerem fonamental"

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha deixat clar aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament que el grup parlamentari defensarà el dret de vot dels ciutadans de Catalunya davant qualsevol eventual intent del govern espanyol per “impedir el normal funcionament de les nostres institucions democràtiques”. “Les constants amenaces del govern espanyol ens situen en un dilema: o votar o no votar, o exercir la democràcia o no exercir-la”, ha dit Rovira. Davant d'això, la portaveu del grup parlamentari ha afegit: “Si el dret de vot dels ciutadans de Catalunya es veu amenaçat, utilitzarem tots els mecanismes democràtics al nostre abast per protegir un dret que considerem fonamental”.

“Votar no és cap delicte, és allò essencial que s'ha de fer en democràcia”, ha remarcat Rovira. “Les amenaces es basen en una interpretació esbiaixada del marc legal, esperem que no sigui necessari, però si algú intentés impedir el lliure debat al Parlament de Catalunya ho entendrem com un atac directe a les nostres institucions democràtiques, que estan altament protegides, en tant que institucions de dret”.

Rovira ha recordat que l'ordenament jurídic europeu protegeix els drets fonamentals, sobre els quals exerceix supremacia. I ha obert la porta a recórrer a la justícia europea si l'Estat espanyol vulnera aquests drets. “Aquesta legalitat internacional l'Estat no la pot ignorar, l'ha de respectar”, ha dit Rovira. La portaveu de Junts pel Sí ha recordat que l'Estat espanyol està vinculat pels tractats i els principis de dret internacional, que inclouen el dret a la lliure determinació dels pobles com a eina per a la promoció de l'orde internacional pacífic i els drets humans i més concretament el dret a la llibertat d'expressió.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias