Nom de la noticia

28 Juny 2017

Meritxell Roigé: “No ens podem permetre projectes que ens deixin les ciutats i els pobles en pèssimes condicions per als ciutadans”

La llei de l’arquitectura que ha aprovat avui el Parlament vetllarà per la correcta definició dels espais públics i per fomentar i impulsar la qualitat arquitectònica

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí el projecte de llei de l'arquitectura, que pretén posar en valor l’arquitectura com a bé d’interès públic. Aquesta iniciativa permetrà fomentar i impulsar la qualitat arquitectònica i vetllarà per la correcta definició dels espais públics. La diputada de Junts pel Sí, Meritxell Roigé, ha assegurat al ple al Parlament d’aquest matí que “no ens podem permetre projectes que ens deixin les ciutats i els pobles en pèssimes condicions per als ciutadans” i ha afegit que l’aprovació d’aquesta llei “és un pas important en la construcció d’un país que actuï en termes de futur i busqui preservar el seu entorn”. A més, Roigé ha remarcat que amb aquesta llei, Catalunya “s’avé a les recomanacions i resolucions de la Unió Europea que aconsellen fomentar la qualitat arquitectònica com a eina de cohesió social”. La iniciativa també preveu la creació de jurats i comitès d’experts que valoraran els aspectes qualitatius de les propostes en els processos de contractació, reforçant la seva transparència i publicitat.

Aposta de futur pel medi ambient Roigé ha apuntat que aquesta llei també permetrà establir com a prioritaris “els criteris qualitatius, donant importància als criteris mediambientals i socials de l’arquitectura”. La diputada defensa la promoció d’aquests valors com a elements fonamentals per al benestar i la cohesió social de la ciutadania per tal de “fer propis del futur país de Catalunya els elements de millora ambiental, eficiència energètica i la reducció de gestos amb l’efecte hivernacle”. Finalment, la diputada ha remarcat que aquesta llei “no és exclusiva dels arquitectes sinó que hi intervenen diferents disciplines professionals” i ha destacat el compromís del Govern “amb les bones pràctiques del procés arquitectònic”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies